Turist german accidentat în Masivul Bucegi, salvat de un angajat de la stația meteo de la Vf. Omu

Turist german accidentat în Masivul Bucegi, salvat de un angajat de la stația meteo de la Vf. Omu

Un turist german, aflat joi pe un traseu montan împreună cu fratele său, între Vf. Omu spre cabana Mălăești din Masivul Bucegi, a alunecat pe zăpadă și a căzut într-o râpă.

Fratele turistului s-a deplasat la stația meteo din zonă pentru a beneficia de semnal la telefon și pentru a cere ajutor, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.

Prietenul celor doi turiști germani, aflat în zona stației meteo, a apelat numărul de urgență 112, solicitând sprijin jandarmilor și salvamontiștilor. Apelantul a precizat faptul că turistul este imobilizat și, fiind întrebat dacă este rănit, a răspuns că doar nu se poate mișca. Către locul unde se afla turistul a început deplasarea Salvamont de la Vf. Omu și a jandarmilor montani din Râșnov și Predeal. Prietenul celor doi turiști împreună cu angajatul stației meteo de la Vf. Omu l-ar fi scos pe turist din râpă, iar echipele de salvare s-au întors din drum. Cei doi turiști și prietenul lor se află în prezent la stația meteo.

Din primele informații, turistul nu are probleme deosebite în urma căzăturii, potrivit sursei citate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”