Turistă elvețiană rătăcită în Bucegi: a mers câteva ore în zăpadă până la genunchi. Unde a fost găsită

Turistă elvețiană rătăcită în Bucegi: a mers câteva ore în zăpadă până la genunchi. Unde a fost găsită

O elvețiancă de 48 de ani s-a pierdut vineri, 10 februarie, în Munții Bucegi și a mers ore întregi prin zăpadă înainte de a fi găsită de salvamontiști, care au anunțat că a fost găsită epuizată.

Turista din Elveția a fost găsită epuizată Foto: Salvamont București

Potrivit Salvamont Bușteni, femeia a umblat prin pădure mai multe ore. Ea a pierdut marcajul turistic în timp ce se deplasa către Poiana Izvoare.

Turista a plecat de la cabana Gura Diham spre Poiana Izvoare și de acolo, mai departe spre Pichetul Roșu. Undeva a pierdut marcajul turistic și, după mai multe ore de umblat prin zăpadă până la genunchi, a ajuns la epuizare fizică. Abia atunci s-a speriat și a sunat după ajutor.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au găsit-o în apropiere de cabana Diham. Din fericire, victima și-a revenit repede și a fost scoasă la drumul de acces și transportată mai departe în oraș“, au transmis reprezentanții Salvamont Bușteni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”