Turistă pe un vas de croazieră, ucisă de un rechin în Bahamas FOTO

Turistă pe un vas de croazieră, ucisă de un rechin în Bahamas FOTO

O turistă de pe o navă de croazieră a SUA a fost ucisă de un rechin-taur (Carcharhinus leucas), marți, în timp ce făcea scufundări Bahamas, potrivit BBC , care citează autoritățile locale.

Circa 32 de atacuri de rechini au fost raportate în Bahamas din 1.749 Foto ilustrativă: Arhivă

Caroline DiPlacido, în vârstă de 58 de ani, coordonator la Universitatea Gannon, era din Pennsylvania și se afla într-o excursie cu familia lângă Green Cay, în apropierea capitalei Nassau, când a avut loc incidentul, conform bahamaspress .

Chrislyn Skippings, purtător de cuvânt al poliției din Bahamas, a declarat reporterilor că femeia se afla într-o excursie cu o companie de turism locală, care a dus-o în zona populară de snorkeling.

Membrii familiei femeii și personalul companiei de turism au văzut cum aceasta a fost atacată de rechin și au reușit să o scoată din apă.

Femeia a suferit răni la „membrele superioare”, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliției, citată un canal de știri local, Eyewitness News.

Nava de croazieră Harmony of the Seas era andocată în Nassau în momentul atacului. Croaziera începuse pe 4 septembrie, în Port Canaveral din Florida, vestul Caraibelor și trebuia să dureze șapte zile.

Incidentul este primul atac mortal al unul rechin care are loc în Bahamas din 2019, când o tânără de 21 de ani din California a fost atacată în apropiere de Insula Rose, la aproape un kilometru de zona unde s-a petrecut atacul de marți.

Într-un alt incident recent, un băiat de 8 ani din Marea Britanie a fost rănit după ce a fost atacat de trei rechini într-o altă zonă din Bahamas. Tatăl său a povestit pentru The Sun că atacul „a fost ca o scenă din Jaws (Fălci)”.

Conform statisticilor International Shark Attack File din Florida, aproximativ 32 de atacuri de rechini au fost raportate în Bahamas din 1.749 până acum, cel mai mare număr de atacuri din regiune.

Michael Heithaus, biolog marin la Universitatea Internațională Florida din Miami, a declarat pentru Associated Press că numărul relativ mare de atacuri de rechini din zonă se datorează probabil numărului mare de turiși care aleg să intre în apă în acea zonă cu un ecosistem marin bogat.

Anul trecut, la nivel global, au fost confirmate 73 de atacuri neprovocate de rechini, inclusiv nouă care au dus la moarte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani