Turiști români implicați într-un accident grav în Indonezia. Sumă uriașă necesară pentru repatrierea supraviețuitoarei

Turiști români implicați într-un accident grav în Indonezia. Sumă uriașă necesară pentru repatrierea supraviețuitoarei

Un tânăr român de 19 ani a murit, iar un medic de 33 de ani așteaptă să fie repatriat în țară, în urma unui grav accident rutier petrecut în Bali - Indonezia, unde cei doi se aflau în vacanță cu familiile.

Medic român implicat într-un accident mortal în vacanță în Indonezia Foto Colaj

Medicul endocrinolog din Sibiu este mama unui băiețel de patru ani - dr. Nora Țichindeleanu. La finele săptămânii trecute, pe data de 2 septembrie, pe când se afla în vacanță într-o insulă din Indonezia , în apropiere de Bali, și se plimba pe o motocicletă cu un apropiat, Adrian Bartoș, într-o curbă, Honda pe care se afla a intrat în coliziune cu un camion, potrivit presei indoneziene care a relatat evenimentul.

Accidentul mortal s-a produs în Districtul Gerung, West Lombok Regency. Șoferul a murit la scurt timp la spital ul din Arhipelagul din Asia de Sud-Est în urma leziunilor suferite la cap. Medicul sibian care era pasager a rămas internat la Terapie Intensivă, în Spitalul Tripat Gerung West Lombok.

În urma nefericitului eveniment, al căror victime au fost cei doi turiști români în Indonezia , apropiații au creat o campanie de strângere de fonduri pentru a putea achita exorbitantul transport medical al Norei Țichindeleanu înapoi în țară. Într-o singură zi, s-a adunat jumătate din suma necesară - 50.000 de euro.

Tot potrivit presei indoneziene , rămășițele tânărului turist român mort în accident vor fi aduse în țară miercuri, 6 septembrie.

„Costul transportului medical internațional este exorbitant”

Medicul român se afla în vacanță în exotica țară asiatică împreună cu soțul și prietenii. Potrivit apropiaților a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma accidentului rutier: „În prezent, Nora este inconștientă în ATI. A suferit o leziune cerebrală și multiple fracturi osoase deschise – cu toții ne rugăm să se trezească în curând și să poată beneficia de câteva operații ortopedice. De asemenea, costul transportului medical internațional este exorbitant și mult peste ceea ce își poate permite familia Norei. Cheltuielile includ aranjamente medicale de zbor, personal medical specializat, echipament și logistică”.

Cei care au lansat campania GoFundMe au menționat că orice sumă oricât de mică poate fi de ajutor și au cerut ca aceasta să fie promovată pe cât mai multe rețele de socializare: „Răspândirea cuvântului poate face diferența. Oferiți cuvinte de încurajare: lăsați un mesaj sincer pentru Nora în secțiunea de comentarii. Cuvintele de încurajare îi pot oferi sprijinul emoțional de care are nevoie în această perioadă dificilă. Înțelegem că vremurile sunt grele pentru toată lumea și apreciem sincer orice ajutor pe care îl puteți oferi. Împreună, o putem ajuta pe Nora să depășească această provocare! Vă mulțumim că v-ai alocat din timp pentru a citi povestea Norei și pentru că faceți parte din această călătorie incredibilă către recuperarea ei. Compasiunea și generozitatea voastră înseamnă lumea pentru noi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?