Turiştii care ajung pe litoralul Japoniei, avertizaţi să se ferească de delfini după o serie de atacuri

Turiştii care ajung pe litoralul Japoniei, avertizaţi să se ferească de delfini după o serie de atacuri

Mamiferul marin — despre care se crede a fi un delfin adult din regiunea Indo-Pacifică — a muşcat mai mulţi înotători pe trei plaje din prefectura Fukui de pe coasta Mării Japoniei de la sfârşitul lunii iulie încoace.

Majoritatea incidentelor au avut loc la 10 metri de ţărm, scrie ziarul Mainichi Shimbun — un semn că delfinii din zonă s-au obişnuit să se apropie de oameni în ape mai puţin adânci.

Ziarul a scris că oficialii au instalat un dispozitiv subacvatic care emite ultrasunete pentru a îndepărta animalele, dar a adăugat că două atacuri au avut loc după ce echipamentul a fost instalat.

Un înotător a avut nevoie de 14 copci după ce a fost muşcat de mână pe plaja Koshino, o destinaţie populară pentru cei care caută soare, scrie The Guardian.

Ca răspuns, poliţia locală a început să patruleze plajele şi să distribuie pliante care alertează oamenii cu privire la potenţiala ameninţare, avertizeazându-i să păstreze distanţa până când plaja se închide pentru public la sfârşitul lunii.

Deşi atacurile delfinilor sunt extrem de rare, ele nu sunt nemaiauzite.

„Există anumite părţi ale corpului unde delfinilor nu le place să fie atinşi, cum ar fi vârful nasului şi înotătoarea dorsală”, a declarat Masaki Yasui, un oficial al departamentului de promovare a turismului, pentru Agenţia France-Presse, adăugând că videoclipurile postate pe reţelele de socializare păreau să surprindă oameni care încearcau să atingă delfinul din Fukui.

„Încurajăm vizitatorii să se uite la delfin de la depărtare.”

Experţii de la un acvariu din Fukui au spus că descrierile incidentelor i-au făcut să creadă că atacurile au fost opera unui singur delfin care a fost observat pentru prima dată în zonă în aprilie.

Printre victime se numără doi bărbaţi în vârstă de 40 de ani — ambii au primit tratament la spital pentru răni uşoare suferite în aceeaşi zi pe plaja Koshino — şi un bărbat în vârstă de 60 de ani care înota la mai puţin de patru metri de ţărm pe plaja Takasu când a fost muscat de braţul drept.

„Auzisem despre delfin la ştiri şi aveam să ies imediat din apă dacă-l vedeam, dar când l-am observat, era deja lângă mine”, a spus el pentru Mainichi.

Bărbatul a spus că a încercat să deschidă gura delfinului, dar mamiferul a refuzat să-i dea drumul braţului şi părea că încerca să se forţeze deasupra lui, aproape împingându-l sub apă. „Am intrat în panică, dar am fost salvat când cineva din apropiere l-a alungat”, a spus el.

Un proprietar local de cafenea a spus că delfinii au mai împins ocazional înotători în trecut, dar incidentele recente au escaladat „până la punctul în care se aruncă peste ei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”