Turiştii din Polonia nu mai pot călători spre Hel cu autobuzul 666. Cerința grupurilor religioase

Turiştii din Polonia nu mai pot călători spre Hel cu autobuzul 666. Cerința grupurilor religioase

Drumul spre Hel, o stațiune populară din Polonia, de la Marea Baltică, nu mai poate fi făcut cu autobuzul 666. Operatorul de transport public local a cedat criticilor și presiunilor, primite din partea grupurilor religioase, relatează Reuters.

Autobuzul 666 a devenit 669 FOTO Twitter

Coincidența hilară face ca numele stațiunii să fie aproape la fel cu cuvântul „hell”, din engleză, care înseamnă Iad, în timp ce numărul autobuzului să fie considerat „numărul Diavolului”. Cu toate că stațiunea Hel atrage turiști datorită plajelor sale cu nisip și a potecilor forestiere din zonă, numele său stârnește, de asemenea, curiozitatea.

Mulți oameni, turiști și localnici deopotrivă, s-au amuzat, de-a lungul vremii și vedeau numărul autobuzului 666 drept o glumă inofensivă. Nu aceeași reacție au avut-o și cei habotnici. Operatorul de transport a primit critici dure, din cauza asocierii ofensatoare pentru convingerile religioase.

Numărul autobuzului a fost schimbat

Plângerile există de mai bine de un deceniu, așa că, în cele din urmă, operatorul a hotărât să schimbe numărul liniei în 669.

Consiliul de administrație a cedat sub presiunea scrisorilor și solicitărilor pe care le-am primit de-a lungul anilor, poate nu în număr mare, dar în mod constant, cerând schimbarea numărului liniei, a declarat Marcin Szwaczyk de la compania locală de autobuze PKS Gdynia.

În 2018, grupul catolic Fronda a catalogat utilizarea acestui număr drept „o prostie satanică”.

Iadul este negaţia umanităţii. Este moarte veşnică şi suferinţă, a scris grupul într-un articol, adăugând că „nu poţi decât să râzi de această realitate dacă pur şi simplu nu înţelegi ce este”.

Noul serviciu estival 669 va funcţiona începând de la 24 iunie, însă Szwaczyk nu a exclus o revenire la numărul 666 în cazul în care pasagerii vor solicita acest lucru.

Dacă, de fapt, răspunsul este suficient de mare şi de puternic pentru a reveni la linia 666, cred că vom asculta pasagerii şi vom schimba acest număr, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat