Turiștii ruși revin în număr mare în Thailanda. Cum călătoresc și ce carduri de credit folosesc

Turiștii ruși revin în număr mare în Thailanda. Cum călătoresc și ce carduri de credit folosesc

Turiștii ruși călătoresc din nou în număr mare în Thailanda prin zboruri charter și folosesc carduri de credit emise în afara Rusiei pentru a ocoli dificultățile de plată.

Turiști pe plajă. FOTO Arhivă

Peste 44.000 de ruși au vizitat Thailanda în octombrie, în comparație cu mai puțin de 10.000 fiecare în lunile de după începerea războiului din Ucraina în februarie, potrivit ultimelor date.

Reluarea zborurilor directe între Moscova și Phuket de la sfârșitul lunii noiembrie va atrage mai mulți turiști, potrivit oficialilor thailandezi.

Zborurile charter operate de companii aeriene precum Azur Air și zborurile comerciale ale transportatorului de pavilion Aeroflot au dus oameni din Moscova, Novosibirsk și Vladivostok la Bangkok și destinații populare de plajă, cum ar fi Pattaya și Phuket, potrivit Asociației Turistice Phuket.

„Sosirile de turiști ruși sunt în prezent pe primul loc în Phuket”, a declarat Bhummikitti Ruktaengam, președintele consultativ al asociației.

Aproximativ 20% din fiecare 10.000 de vizitatori străini care iau zboruri directe spre Phuket sunt ruși, a spus Bhummikitti. Insula stațiunii este cunoscută pentru plajele sale curate și parcurile naționale.

Acest lucru este în contrast puternic cu absența aproape completă a rușilor timp de aproximativ șase luni după ce companiile aeriene au fost forțate să oprească zborurile, iar turiștilor le-a fost greu să facă plăți în urma suspendării majorității băncilor ruse din sistemul de plăți Swift și a unei scăderi a rublei.

Rușii, a căror durată medie de ședere este de cel puțin 12 zile în Phuket, folosesc carduri de credit emise în alte țări și numerar pentru a plăti călătoriile și cumpărăturile.

Majoritatea tranzacțiilor financiare sunt decontate în Dubai și în alte destinații din Orientul Mijlociu, a declarat Thanet Supornsahasrangsi, președintele Consiliului de Turism din Chon Buri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu