Turkish Airlines le furnizează laptopturi pasagerilor de la clasa business în cursele spre SUA și Marea Britanie

Compania aeriană turcă Turkish Airlines a început să pregătească sâmbătă laptopuri pentru pasagerii de la clasa business cu destinația SUA, zboruri în care transportul în cabină de laptopuri și tablete a fost interzis în martie, transmite AFP.

"Am început să distribuim laptopuri pasagerilor noștri de la clasa business în zborurile cu destinația SUA", a scris sâmbătă pe Twitter directorul general al companiei aeriene, Bilal Eksi.

"Prin acest nou serviciu, pasagerii își vor putea continua fără întrerupere activitățile personale pe laptop deasupra norilor", se arată într-un comunicat al companiei.

SUA au decis să interzică laptopurile și tabletele în cabină în zborurile operate de nouă companii aeriene provenite de pe zece aeroporturi internaționale din țări arabe și Turcia, invocând un risc de atentate.

Cele opt țări ale căror companii și aeroporturi sunt vizate sunt toate aliați sau parteneri ai SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Maroc.

Ulterior, și Marea Britanie a anunțat o interdicție cvasi-similară care afectează Turcia și cinci țări arabe: Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Laptopuri cu ecran tactil având pe ele logoul Turkish Airlines vor fi de asemenea distribuite începând cu 12 mai pasagerilor de la clasa business din zborurile cu destinația Marea Britanie, se mai menționează în comunicatul Turkish Airlines.

Textul precizează că pentru a proteja datele pasagerilor, toate informațiile introduse în laptopuri, care vor fi echipate cu porturi USB pentru salvarea a ceea ce este necesar, vor fi integral șterse la deconectarea dispozitivelor.

Turcia a reacționat cu fermitate la deciziile luate de SUA și Marea Britanie, președintele Recep Tayyip Erdogan făcând apel la ridicarea acestei interdicții ''cât mai repede posibil''.

Turkish Airlines le-a permis imediat pasagerilor care nu doreau să își lase dispozitivele în bagajul de cală să le ia cu ei în sala de îmbarcare pentru a le preda personalului companiei înainte de urcarea la bordul avionului. Plasate într-un compartiment special, aceste dispozitive sunt apoi predate pasagerilor la destinație.

Cele trei mari companii din Golf (Qatar Airways, Emirates și Etihad) împrumută de asemenea laptopuri sau tablete pasagerilor de la clasa business care zboară spre SUA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!