Turul casei Ceaușeștilor făcut de doi vloggeri. 174 de spații, buncăr, SPA, piscină cu valuri și băi placate cu aur VIDEO

Turul casei Ceaușeștilor făcut de doi vloggeri. 174 de spații, buncăr, SPA, piscină cu valuri și băi placate cu aur VIDEO

Doi cunoscuți vloggeri români au vizitat casa cuplului Ceaușescu, iar tot ce au descoperit acolo apare într-un clip care s-a viralizat rapid.

Andreea si Ionuţ, vloggerii de călătorii „HaiHui în doi”, le-au arătat celor care îi urmăresc pe canalul lor de Youtube vila familiei Ceaușescu.

Bun venit la Palatul Primăverii sau reședința familiei Ceaușescu! Un muzeu care arată precum în anul 1989, cu băi placate în aur, grădina tropicală, apartamente de lux, piscină cu aparat ce face valuri, un buncăr cu tuneluri secrete sau zona de spa, cu solar și coafor!”, au scris cei doi vloggeri în descriere.

Clipul a fost postat duminică, 21 ianuarie, iar până la miezul nopții adunase deja peste 84.000 de vizualizări.

Comentariile nu au fost deloc puține, iar fanii celor doi vloggeri au ținut să-și comunice impresiile. „Încă o dovadă că nu luăm nimic cu noi! Apreciez și urmăresc ceea ce faceți! Bravo! Doamne Ajută!”, a comentat cineva.

Polemici între nostalgici și fanii vloggerilor

Imediat au apărut și polemicile. „Casa nu aparținea familiei Ceaușescu, ci reprezenta România, decorată cu mult bun gust de arhitecți și designeri români, cu ceea ce produceau românii, cu știința și arta lor. Simt mândrie ca și când vizitez Casa Poporului, Parlamentul de azi”, a scris un internaut.

„Olga Porumbaru (n. 21 martie 1919, București – d. 23 decembrie 2010, Rockland, New York, Statele Unite ale Americii) a fost o actriță și artist plastic de origine română care a trăit în Statele Unite. A plecat din România în 1969, la New York, apoi din 1996, la Rockland. A fost așa de mândră ca a fugit cu prima ocazie în 1969 (artista care a realizat mozaicurile din Palatul Primăverii)”, a răspuns cineva .

„Cum trăiau cei ce proslăveau cooperativa! Pfiuu… și când mă gândesc că îmi povesteau părinții si bunicii cum regimul Ceaușescu a dărâmat umilele case ale oamenilor ca să construiască blocurile muncitorești cu acele apartamente „cutie de chibrite” de care acum sunt tare mândrii unii ajunși în etate. Mor când aud: „măcar Ceaușescu ne-a dat ceva”. Ce v-a dat? Apartamente de 20, maxim 40mp și v-a luat viitorul, accesul la educație și posibilitatea de a călători. Cuvântul clar e sfidare, așa cum spunea cineva într-un comentariu”, a observat altul.

Opulență! Noi cei de rând trăiam vai de noi! Apreciez și vă felicit urmărindu-vă cu drag!”, a comentat altcineva. „Pentru anii 1980 - opulență, pentru zilele noastre un mare kitsch! Ce diferență între viața și condițiile avute de dragii noștri conducători și cum trăiau oamenii de rând... Am avut 21 de ani la Revoluție și îmi amintesc ce însemnau acele vremuri... Dar, mulțumim dragilor pentru aceasta experiență inedită!”, a fost alt comentariu.

„Inimaginabil pentru acele vremuri când poporul român stătea la coadă pentru a cumpăra oase din care puteai doar să-i dai gust ciorbei! Foarte adevărat că universul iți întoarce la un moment dat tot ceea ce faci în viață!”

Alții, însă, le-au luat apărarea celor doi dictatori: „Iertați-l pe el că era un președinte și trebuia să doarmă într-o garsonieră ca deputații din ziua de azi care petrec weekendul în Saint Tropez.” „Ce lucruri făcea România atunci. Extraordinare!”, a scris altul. „Așa trebuie să arate o reședință de președinte”, a fost încă unul din zecile de comentarii pro Ceaușescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?