Țuțuianu: Voi adresa o scrisoare directorului SRI pentru audierea sa în Comisia de control a Serviciului în cazul Coldea

Țuțuianu: Voi adresa o scrisoare directorului SRI pentru audierea sa în Comisia de control a Serviciului în cazul Coldea

Comisia parlamentară de control al SRI va adresa o solicitare directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru a fi audiat în cazul lui Florian Coldea, a anunțat, luni, președintele comisiei, Adrian Țuțuianu.

"Mâine vom face o primă întâlnire mai informală a Comisiei de control, pentru dorim să știm foarte exact ce avem de făcut, să vedem regulamentul, iar apoi sigur că, instituțional, voi adresa o solicitare directorul Serviciului Român de Informații, domnul Hellvig, și vom stabili de comun acord o dată și o oră pentru audiere pe acest subiect și pe altele dacă vom aprecia că sunt necesare și pe alte subiecte", a anunțat Țuțuianu, întrebat în legătură cu cazul generalului Florian Coldea, pus la dispoziția directorului SRI.

Țuțuianu a menționat că scrisoarea către directorul SRI va fi adresată "probabil" marți.

El a adăugat că lucrurile trebuie clarificate în termen cât mai scurt și că în ședința comisiei se va decide dacă va fi audiat și Florian Coldea.

"Deocamdată, este (Coldea — n.r.) în interiorul SRI, vom aprecia lucrurile acestea după ce vom avea mâine o primă discuție între membrii comisiei", a explicat Țuțuianu.

Acesta a subliniat că în cazul lui Coldea trebuie avute în vedere două lucruri: "Pe de o parte este SRI, care își face propria anchetă, după regulamentele proprii, și atribuția noastră de control asupra SRI, care se desfășoară după procedurile prevăzute de Hotărârea Parlamentului 30 din 1993".

"Vom studia mâine și, pornind de la ce prevede reglementarea legală pe acest subiect, vom decide pe cine chemăm, când chemăm. În orice caz nu o să invit pe nimeni la discuție decât într-o modalitate instituțională, nu printr-un anunț făcut la presă", a spus Țuțuianu.

El a mai spus că nu-l cunoaște pe Florian Coldea decât din spațiul public.

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat luni, cu majoritate de voturi, componența Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Comisia va fi condusă de senatorul Adrian Țuțuianu — președinte, propus de PSD .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria