TVR Cultural își va relua emisia după 10 ani de întrerupere

TVR Cultural își va relua emisia după 10 ani de întrerupere

Canalul cultural al Televiziunii Române, TVR Cultural, îşi va relua emisia, după 10 ani de întrerupere. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, marţi, acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a acestui post de televiziune, relatează Agerpres.

Canalul cultural al Televiziunii Române își va relua emisia FOTO Adevărul

Conform unui comunicat al Televiziunii Publice, TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

Purtătorul de mesaj al artiștilor autohtoni

Dinamica şi realităţile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură şi al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România, precizează sursa amintită. Totodată, TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale.

"TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse", a declarat Dan-Cristian Turturică, preşedinte - director general al SRTv, citat în comunicat.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012, se mai arată în comunicat.

Ziua cinematografelor, un eveniment în premieră

Asociația Operatorilor de Cinema, în parteneriat cu Ministerul Culturii, organizează anul acesta, în data de 10 septembrie, un eveniment în premieră absolută: Ziua Cinematografelor. Această zi va fi un omagiu adus cinematografiei și o recompensă pentru iubitorii de film, după o perioadă în care contextul social a fost unul mai puțin favorabil atât pentru cinematografe, cât și pentru cinefili.

Pentru a celebra Ziua Cinematografelor, operatorii de cinema au pregătit oferte speciale pentru spectatori, iar instituțiile din subordinea Ministerului Culturii organizează evenimente care pun în lumină cea de-a șaptea artă: de la proiecții cinematografice, la workshop-uri, ateliere și discuții tematice, concursuri de desen inspirate din animație etc.

Filmul este cea mai democrată formă de artă, pentru că la ea este expusă toată lumea, într-o formă sau alta. Filmul este o formă de artă extrem de importantă, esențială chiar, iar România s-a aflat dintotdeauna pe harta acestei exprimări artistice. Prin Ministerul Culturii și nu numai, prin instituțiile din subordine, suntem parteneri ai tuturor celor care vor să își exprime creativitatea în acest mod.

Îi felicităm pe cei de la AOC pentru ideea de a marca această zi a cinematografelor prin atragerea publicului în sălile de cinema cu oferte speciale, bilete mai ieftine și multe alte lucruri atractive(...) Prin parteneriatul cu AOC, Ministerul Culturii va avea, în data de 10 septembrie, o serie de evenimente dedicate pentru a marca această zi, ca parte importantă a expresiei culturale românești”, a declarat Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…