TVR, sub tirul criticilor: Postul public transmite meciul lui Sepsi. „E o echipă susţinută doar de maghiari“

TVR, sub tirul criticilor: Postul public transmite meciul lui Sepsi. „E o echipă susţinută doar de maghiari“

Ce diferenţă de la o săptămână la alta! Joia trecută, dintre cele patru grupări româneşti care au evoluat în turul II preliminar al Conference League, doar Sepsi Sfântu Gheorghe a fost ignorată de televiziunile din ţară.

Drept urmare, conducerea covăsnenilor a luat o decizie inspirată, din dorinţa de a-şi respecta, totuşi, suporterii, transmiţând meciul Sepsi – Olimpija Ljubljana (3-1) pe Youtube. Ce-i drept, cu o mică răzbunare, în stil maghiar, pentru posturile româneşti, după cum Adevărul a scris aici.

Acum, după episodul ciudat de săptămână trecută, când o formaţie românească a fost ignorată, iar iubitorii fotbalului n-au putut vedea un meci chiar reuşit la televizor, TVR a reacţionat. Postul naţional a achiziţionat drepturile de transmisie pentru returul Olimpija Ljubljana (Slovenia) – Sepsi, de joi seară. Partida se va disputa de la ora 20.00 şi va fi la concurenţă cu alte două meciuri:

*FCSB – Saburtalo (Georgia), ora 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1

*CS U Craiova – Vllzania (Albania), ora 20.30, Digi Sport 2, Prima Sport 2

Chiar dacă, la prima vedere, TVR a luat o decizie bună, fotbalul fiind un sport aducător de rating, chiar şi când vorbim despre Sepsi, nu toată lumea vede cu ochi buni transmisia meciului unei formaţii cu susţinere maghiară de către postul public. De altfel, pe Paginademedia , în secţiunea de comentarii, decizia celor de la TVR a fost criticată.

„Televiziunea publică va difuza un meci al echipei susţinute de Ungaria, care are doar fani maghiari şi nicăieri nu se vorbeşte în română. Nu am nimic cu ei, bine că au ajuns să joace în competiţiile europene, dar ei nu se asociază cu nimic cu ţara noastra.. Consider că toate meciurile de fotbal ar trebui transmise de televiziunile de profil, iar meciurile naţionalei de TVR, fiind de interes national. Restul, cred că au loc la atâtea televiziuni de sport, avem câte 4-5 canale dedicate de la fiecare cablist şi n-au loc să dea 3 meciuri europene într-o seară“, e unul dintre comentarii la ştirea publicată de Paginademedia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia