Twitter a anunțat că a suspendat 376.890 de conturi care fac apologia terorismului

Twitter a anunțat că a suspendat 376.890 de conturi care fac apologia terorismului

Rețeaua de socializare americană Twitter a anunțat marți că a suspendat 376.890 de conturi în ultimele șase luni, în cadrul luptei sale împotriva publicațiilor care fac apologia terorismului, cu 60% mai multe decât în perioada precedentă, relatează AFP.

Twitter a început să ofere aceste date cu un an în urmă. În total, rețeaua de socializare a eliminat circa 636.248 conturi cu un astfel de conținut, în perioada cuprinsă între 1 august 2015 și 31 decembrie 2016.

Compania a indicat, de asemenea, că a inițiat, din 2010, un parteneriat cu organizația de cercetare americană Lumen. Potrivit Twitter, Lumen acționează în calitate de "terț independent", iar rețeaua de socializare îi furnizează, atunci când nu este împiedicată expres, o copie a solicitărilor de eliminare a conturilor, astfel încât "toată lumea să poată vedea ce fel de conținut a fost eliminat și cine a făcut cererea".

Twitter a indicat însă că își rezervă dreptul de a nu transmite anumite informații către Lumen, cum ar fi adresele personale sau numerele de telefon, din motive de confidențialitate și de respectare a vieții private.

Twitter a precizat că solicitările de informații din partea autorităților guvernamentale au crescut cu 7% față de perioada precedentă, însă au vizat cu 13% mai puține conturi. În ceea ce privește cererile de eliminare a conturilor, acestea au crescut cu 13%, dar din nou, pe un număr de conturi în scădere cu 37%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă