Twitter a blocat contul lui Trump după ce preşedintele republican a distribuit e-mail-ul unui editorialist

Twitter a blocat contul lui Trump după ce preşedintele republican a distribuit e-mail-ul unui editorialist

Twitter a anunţat că a blocat luni contul preşedintelui Donald Trump din cauză că acesta a încălcat politica companiei şi a difuzat adresa de e-mail a unui ziarist de la New York Post, relatează dpa.

Contul preşedintelui a fost blocat până când postarea a fost eliminată, a confirmat gigantul social media marţi pentru Daily News.

Politica de confidenţialitate a Twitter stipulează că utilizatorii nu sunt autorizaţi să posteze informaţii private ale altor persoane fără consimţământul acestora.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de a comenta pe seama acestei decizii a Twitter, potrivit dpa.

Un tweet de pe contul preşedintelui american @realDonaldTrump postat luni este acoperit cu mesajul: 'Acest tweet nu mai este disponibil deoarece a încălcat regulile Twitter'.

În următorul său tweet la 18:23 luni, vizibil, Trump a declarat: 'Vom reveni pe traseul de campanie în curând!!! Ştirile false arată doar sondaje false'.



Preşedintele Trump continuă să utilizeze această platformă de social media preferată de el la care a recurs pe timpul pandemiei, exprimându-şi opiniile despre COVID-19. După infectarea cu SARS-CoV-2, Donald Trump a stat trei zile la spitalul militar Walter Reed de la periferia capitalei Washington, revenind luni la Casa Albă.

Twitter a ascuns de asemenea şi o postare a lui Donald Trump marţi dimineaţă în care acesta afirma că gripa sezonieră are o incidenţă de mortalitate mare mare în rândul populaţiei decât COVID-19.

Aplicaţia a declarat că tweet-ul respectiv a încălcat regulile de dezinformare, iar mesajul a rămas în cronologia lui Trump în spatele unei note de avertizare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale