Twitter a suspendat conturi populare care parodiau lideri ai Kremlinului

Twitter a suspendat conturi populare care parodiau lideri ai Kremlinului

Cel puțin cinci populare conturi parodie anti-Kremlin de pe Twitter au fost suspendate de rețeaua de socializare, ceea ce a atras furia fanilor acestora și a declanșat speculații privind cenzura, scrie miercuri The Telegraph în ediția electronică.

Cel mai popular dintre aceste conturi, care-l parodia pe Putin, este @DarthPutinKGB, care era urmărit de peste 50.000 de followeri. De marți după-amiază, mesajele tweet de pe acest cont nu au mai fost vizibile, fiind afișat în loc mesajul: ''Acest cont a fost suspendat''.

Twitter a mai suspendat un cont care glumea pe seama ambasadorului rus în Marea Britanie, Alexander Iakovenko. Fusese, de asemenea, suspendat contul @SovietSergey, celebru pentru sarcasmul la adresa ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, care a fost reactivat ulterior.

Nu comentăm pe marginea conturilor individuale, din motive de intimitate și securitate, a spus un purtător de cuvânt al Twitter.

Ca formă de protest pentru suspendarea conturilor parodie, portalul online al Radio Free Europe a publicat câteva dintre ''cele mai bune'' mesaje tweet de pe acestea, printre care: ''Rusia a tăiat cheltuielile pentru apărare. Cheltuielile de atac rămân neschimbate'', ''Leonard Di Caprio nu este suficient de bun să joace rolul meu'', ''Nu credeți nimic din ce Kremlinul nu neagă întâi''.

Mulți utilizatori au speculat că fani ai Kremlinului și grupuri de propagatori ai cenzurii au raportat în mod repetat conturilor parodice, determinând Twitter să le suspende.

Potrivit condițiilor Twitter privind conturile parodie, biografia contului trebuie să indice că utilizatorul nu are legătură cu subiectul contului, postând un termen ca ''parodie'', ''fals'', ''fan'' sau ''comentariu'', iar acest lucru să fie făcut astfel încât să fie înțeles de publicul țintă. În biografia pentru contul @DarthPutinKGB se putea citi: ''146% dintre ruși nu m-au ales. Tu nu vei vizita Rusia, te voi vizita eu. Servesc ceai celor care tratează această postare ca o parodie''. Acest cont de Twitter era activ din 2013, încheie thetelegraph.co.uk.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?