Twitter îşi declină răspunderea pentru un mesaj al lui Donald Trump care face apologia violenţei

Twitter îşi declină răspunderea pentru un mesaj al lui Donald Trump care face apologia violenţei

Reţeaua socială Twitter l-a acuzat vineri pe preşedintele american Donald Trump că face apologia violenţei, transmite Reuters.

'... Aceşti BANDIŢI dezonorează memoria lui George Floyd şi nu voi permite să se întâmple asta. Tocmai am discutat cu guvernatorul Tim Walz şi i-am spus că Armata e cu el până la capăt. Orice dificultate şi ne vom asuma controlul dar, când începe jaful, încep şi focurile de armă. Mulţumesc!', a scris Trump.

 Walz, guvernatorul statului Minnesota, a mobilizat joi Garda Naţională pentru a face faţă revoltelor care au izbucnit în Minneapolis după decesul lui Floyd, un bărbat de culoare reţinut de poliţie. Luni, un agent de poliţie alb l-a apăsat pe suspectul în vârstă de 46 cu genunchiul pe gât timp de câteva minute, deşi acesta striga că nu poate să respire. Incidentul soldat cu moartea suspectului deja încătuşat a fost filmată de o trecătoare şi s-a răspândit masiv prin internet. Au urmat proteste tot mai violente timp de trei seri la rând; joi, demonstranţii au incendiat 16 imobile, iar poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au tras cu gloanţe de cauciuc.

Twitter a adăugat la mesajul preşedintelui despre incidente o notă în care avertizează că 'acest tweet a încălcat regulile Twitter privind glorificarea violenţei. Cu toate acestea, Twitter a stabilit că poate fi în interesul publicului ca tweet-ul să rămână accesibil'.

Pentru a vizualiza mesajul, utilizatorii reţelei trebuie să facă mai întâi clic pe nota respectivă. Într-un fir de conversaţie, Twitter a explicat că a acţionat 'în interesul de a împiedica să fie inspiraţi şi alţii să comită acte de violenţă'. Mesajul va putea fi republicat de alţi utilizatori însoţit de comentariu, dar aceştia nu vor putea să replice, să republice sau să îşi arate aprecierea printr-un 'like'.

Twitter a intervenit la numai câteva ore după ce Trump a anunţat că va prezenta reglementări care ar putea slăbi sau anula protecţia legală a companiilor din domeniul internetului, inclusiv Twitter şi Facebook. Conform legislaţiei actuale, reţelele sociale nu pot fi făcute răspunzătoare de conţinutul produs de utilizatori.

Reuters apreciază că propunerea legislativă, inclusă într-un ordin executiv semnat joi de preşedinte, este o încercare extraordinară de a controla mediul online. Anterior, Trump atacase Twitter pentru adăugarea unor etichete la mesajele sale. Reţeaua îi avertiza pe utilizatori să verifice realitatea faptelor, referitor la mesajele preşedintelui despre acuzaţii nedovedite de fraudă la votul prin corespondenţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

4 De citit!

5 Așa o fi?