Twitter nu-l va lăsa pe Donald Trump să revină pe platforma socială,chiar dacă va candida din nou la preşedinţie

Twitter nu-l va lăsa pe Donald Trump să revină pe platforma socială,chiar dacă va candida din nou la preşedinţie

Platforma de social media Twitter, care a decis să suprime contul fostului preşedinte american Donald Trump pe reţeaua sa, pentru incitări repetate la violenţă, nu îl va lăsa să revină aici chiar dacă va candida din nou la Casa Albă, a anunţat miercuri directorul financiar al companiei, informează AFP.

"Potrivit regulilor noastre, atunci când sunteţi scos de pe platformă, (chiar) sunteţi scos de pe platformă, fie că sunteţi un comentator, un director financiar sau un fost sau actual responsabil politic", a declarat miercuri Ned Segal la postul de ştiri financiare CNBC.

Donald Trump "a fost interzis (pe Twitter) atunci când era preşedinte. Nu facem diferenţă între responsabili politici, indiferent dacă aceştia mai sunt sau nu în funcţie", a adăugat Segal.

În ianuarie, după asaltul întreprins asupra Capitoliului de susţinători ai miliardarului republican, Twitter a suspendat, apoi a suprimat profilul lui Donald Trump. Reţeaua socială a suprimat de asemenea numeroase conturi extremiste care îl susţineau pe fostul preşedinte american, dintre care 70.000 erau afiliate mişcării conspiraţioniste QAnon.

Suprimarea contului lui Donald Trump, care era urmărit de 88 de milioane de abonaţi, nu a fost pe placul susţinătorilor săi şi nici al unor apărători ai libertăţilor online, care au văzut în aceasta un semn al unei puneri nemăsurate a platformelor sociale. Cu toate acestea, numărul de utilizatori Twitter a crescut mai mult ca de obicei în ianuarie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși