Ucigașa de Tesla. Povestea mașinii electrice futuriste care trebuie încărcată doar de trei ori pe an

Ucigașa de Tesla. Povestea mașinii electrice futuriste care trebuie încărcată doar de trei ori pe an

Mașina electrică Aptera, alimentată cu energie solară, are o autonomie de 1.600 de km și costă 30.500 de euro - mai puțin de jumătate din prețul uneia dintre mașinile scumpe ale lui Elon Musk.

FOTO Aptera

Producătorul auto californian susține că are peste 40.000 de rezervări de la cumpărători care abia așteaptă să se urce la volan, notează The Sun.

Primele 5.000 vor fi modele Launch Edition cu trei roți.

Acesta utilizează „motoare în roți” inovatoare, cu un motor electric care alimentează fiecare roată.

Experții spun că acest lucru face ca mașina aerodinamică să fie super-eficientă, oferind în același timp tracțiune integrală.

Deși are doar 171 de cai putere, aceasta este suficientă pentru a propulsa mașina cu două locuri de la 0 la 100 km/h în patru secunde și până la o viteză maximă de 163 km/h.

Ediția Launch Edition include o baterie cu o autonomie de aproximativ 600 de km - de aproape trei ori mai mare decât cea a unui Nissan Leaf.

Modelele ulterioare vor avea o autonomie de 1.600 de km folosind doar bateria, a precizat Aptera.

Cu toate acestea, producătorul consideră că proprietarii nu vor fi niciodată nevoiți să o încarce în timpul utilizării zilnice.

Mașina este dotată cu panouri solare ușoare care se încarcă suficient pentru a adăuga 60 de km în plus pe zi, susține Aptera.

În cazul călătoriilor locale și al deplasărilor care fac în medie 40 de km pe zi, înseamnă că șoferii din locuri însorite precum California nu vor fi nevoiți să o conecteze niciodată la priză.

În locații mai lipsite de soare, cum ar fi Chicago, Aptera estimează că proprietarii ar trebui să o conecteze la priză de trei ori pe an.

„Cu tehnologia solară Aptera, nu este necesar accesul constant la o stație de încărcare sau chiar la o priză. Aptera Launch Edition vine integrat cu un pachet de încărcare solară care permite majorității oamenilor să conducă săptămâni, chiar luni, fără a fi nevoiți să se conecteze la priză pentru a încărca”, a declarat compania.

Pentru călătoriile mai lungi, poate fi conectat la o priză standard pentru a reîncărca bateria.

„Este o mașină care poate fi folosită pentru a se conecta la un sistem de alimentare cu energie electrică. Am rezolvat ecuația pentru un mod mai eficient de a călători, valorificând puterea soarelui, și suntem încântați să prezentăm în lume vehiculul nostru Launch Edition.

Eforturile noastre neobosite au avut ca rezultat vehiculul Aptera, care vă poate duce acolo unde doriți să mergeți folosind energia creativă direct de la soare”, a declarat co-fondator și co-director executiv al companiei Steve Fambro.

Cei de la Aptera spun că finalizează cea de-a patra și ultima fază de dezvoltare a produsului.

Aceasta include finalizarea testelor de impact și validarea.

Apoi intenționează să treacă rapid la o producție la scară largă de 10.000 de vehicule pe an.

De aici, Aptera speră să dubleze producția de la fabrica sa din California și să adauge alte linii de producție în întreaga lume.

„Deși calendarul de livrare depinde de finanțare, obiectivul nostru este să începem producția până la sfârșitul anului 2023. Ediția noastră de lansare este șansa noastră de a arăta lumii ceva ce nu a mai existat până acum”, a declarat Chris Anthony, co-fondator și co-director executiv.

Unii l-au numit „Tesla killer”, deoarece este mult mai ieftin decât unul dintre motoarele electrice de înaltă tehnologie.

Un New Tesla S costă între 63.000 și 155.000 de euro și are o autonomie declarată de 650 de km, deși experții spun că, pe vreme rece, aceasta ar putea scădea la mai puțin de 480 de km.

Șoferii se confruntă, de asemenea, cu o luptă pentru a găsi un loc unde să le încarce.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante