Ucigașul ambasadorului rus la Ankara făcuse anterior parte din dispozitivul de pază al ambasadei ruse (presă)

Ucigașul ambasadorului rus la Ankara făcuse anterior parte din dispozitivul de pază al ambasadei ruse (presă)

Polițistul turc Mevlüt Mert Altintaș, care l-a împușcat mortal luni pe ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, făcuse parte din dispozitivul care a asigurat securitatea ambasadei Rusiei săptămâna trecută, când în apropiere au avut loc mai multe manifestanții vizând situația din Alep, relatează postul de televiziune turc NTV, citând surse din cadrul forțelor de securitate, scrie marți RIA Novosti în pagina sa electronică.

* Turcia: Poliția a arestat șase persoane după uciderea ambasadorului rus

Potrivit postului de televiziune citat, agresorul a tras 11 focuri de armă, dintre care opt în diplomatul rus. În afară de ambasador, alte trei persoane au fost rănite, dar printre acestea nu se numără cetățeni ruși.

În schimb, ziarul Hurriyet scrie că nouă gloanțe au fost extrase din trupul neînsuflețit al diplomatului rus.

În ziua atacului, potrivit acestei publicații, agresorul își luase liber și își rezervase o cameră la un hotel situat în apropiere de Centrul de Artă Contemporană din Ankara, unde avea să comită atacul, pentru a-și planifica acțiunea.

Corpul neînsuflețit al ambasadorului Andrei Karlov va fi transportat în cursul zilei de marți la Moscova de la Ankara, cu un avion special.

Ministrul apărării rus Serghei Șoigu a calificat marți asasinarea ambasadorului rus la Ankara drept un atac terorist la adresa Federației Ruse, relatează agenția de presă TASS. "Din păcate trebuie să încep întâlnirea noastră vorbind despre tragicul eveniment produs cu o zi în urmă — un atac terorist comis împotriva Federației Ruse față de ambasadorul nostru în Republica Turcia, Andrei Karlov", a declarat generalul de armată Serghei Șoigu, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu omologul său turc Fikri Ișik.

"Sperăm că va fi efectuată o anchetă detaliată, iar cei vinovați vor fi găsiți și pedepsiți", a mai spus ministrul rus.

În același context, Ministerul de Externe rus a anunțat marți că Moscova nu intenționează să-și închidă reprezentanțele diplomatice de pe teritoriul Turciei, dar că vor fi sporite măsurile de securitate la ambasada din Ankara și consulatele din Antalya, Istanbul și Trabzon, potrivit TASS.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...