Ucisă de frați pentru stilul de viață „prea occidental”: criminalii, închiși pe viață

Ucisă de frați pentru stilul de viață „prea occidental”: criminalii, închiși pe viață

Doi frați afgani sunt închiși pe viață în Germania pentru că și-au ucis sora „din cauza stilului de viață modern al acesteia”. Cadavrul a fost pus într-o valiză și dus cu trenul la groapa de gunoi. Cazurile de „crimă de onoare” sunt acceptate social în Siria și Afganistan, de unde provenea femeia.

Dei doi frați afgani și-au ucis sora FOTO Shutterstock

Maryam H, în vârstă de 34 de ani, a fost găsită îngropată în Bavaria la câteva săptămâni după ce a dispărut în iulie 2021. Frații ei, Yousuf și Mahdi H, de 23 și 27 de ani, au fost încarcerați pe viață ieri, 16 februarie.

Judecătorul Thomas Gross a declarat că cei doi bărbați au ucis-o pe femeie „pentru că aceasta se îndepărta din ce în ce mai mult de influența controlată a fraților”.

I-au negat acest drept, acest drept la viață”, a declarat Gross la verdict.

Procurorii au declarat că frații s-au opus „stilului de viață parțial modern” al surorii lor și au încercat să-i interzică să aibă o nouă relație după ce s-a despărțit de soțul ei afgan, potrivit Dailymail .

Avocații apărării au susținut că Yousuf și-a ucis accidental sora în timpul unei dispute și că Mahdi H. ar trebui să fie liber. Aceste afirmații au fost respinse de instanță și ambii frați au fost găsiți vinovați după 42 de zile de negocieri și interogarea a 52 de martori.

Fostul soț a refuzat să depună mărturie împotriva celor doi

Maryam a fugit din Afganistan în Germania în 2013 și a solicitat cu succes azil împreună cu soțul ei de atunci, Saeed Habib H., și cei doi copii mici ai lor. Însă, patru ani mai târziu, căsnicia lor s-a destrămat , iar Maryam a divorțat de soțul ei în temeiul legislației germane.

Presa germană a relatat că vestea divorțului i-a înfuriat pe frații ei, care au început să exercite un comportament de control față de Maryam, reducându-i libertatea și obligând-o să respecte legi islamice stricte, cum ar fi purtarea unui văl și ieșirea în public doar dacă este însoțită de o escortă masculină din familie.

De asemenea, fostul soț al lui Maryam a amenințat-o cu moartea, ceea ce a dus la emiterea unui ordin de restricție împotriva lui.

Copiii lui Maryam, acum în vârstă de 15 și 11 ani, locuiesc cu tatăl lor în urma decesului mamei lor. Dar, în ciuda dovezilor copleșitoare care au dus la condamnarea fraților pentru crimă, Habib a refuzat să depună mărturie împotriva lor în timpul procesului.

„Crima de onoare”, obișnuită în Siria și Afganistan

Potrivit Reuters, cazul evidențiază violența împotriva femeilor și tensiunile culturale în rândul unor migranți recent în Germania. Cazul aruncă o lumină asupra violenței de gen în cadrul comunităților de migranți din Germania, țară care a primit peste un milion de refugiați în anii 2015 și 2016.

Așa-numitele cazuri de „crima de onoare” din Siria și Afganistan, de unde proveneau majoritatea refugiaților din Germania în urmă cu șase ani, sunt acceptate social și sunt obișnuite în unele comunități de acolo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?