Ucraina: 60 de morţi într-o şcoală bombardată din estul ţării (Zelenski)

Ucraina: 60 de morţi într-o şcoală bombardată din estul ţării (Zelenski)

Şaizeci de persoane au fost ucise sâmbătă în bombardamentul unei şcoli din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a declarat duminică preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie AFP.

"Chiar ieri, în satul Bilogorivka, în regiunea Lugansk, o bombă rusească a ucis 60 de civili", a afirmat Volodimir Zelenski în cursul unei intervenţii în videoconferinţă la un summit al G7.

"Ei încercau să-şi găsească refugiu în clădirea unei şcoli obişnuite care a fost vizată de o lovitură aeriană rusească", a adăugat el.

" O bombă aeriană a lovit o şcoală şi 60 de persoane au murit sub dărâmătur i", a indicat la rândul său guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, la postul de televiziune în limba rusă Current Time TV.

"Sunt în continuare lovituri foarte puternice asupra Bilogorivka", a continuat el.

"Mi-aş dori foarte mult să cred că oameni sunt încă în viaţă acolo", a spus el, precizând că, "de îndată ce bombardamentele se vor încheia, vom putea începe să curăţăm resturile".

Duminică dimineaţă, Serhii Gaidai a declarat că "erau în total 90 de persoane" la faţa locului la momentul loviturii. "27 au fost salvate", a adăugat el, precizând că temperatura a fost foarte ridicată la locul respectiv după explozie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...