Ucraina a băgat în luptă și cea mai puternică unitate a sa, Brigada 82 Aeropurtată. Militarii de elită operează numai armament occidental

Ucraina a băgat în luptă și cea mai puternică unitate a sa, Brigada 82 Aeropurtată. Militarii de elită operează numai armament occidental

Armata Ucrainei a aruncat în sfârșit în luptă și cea mai puternică unitate a lor, Brigada 82 Aeropurtată, care are în dotare numeroase echipamente de luptă occidentale, inclusiv tancuri Challenger 2.

Brigada 82 Aeropurtată este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei FOTO Facebook

Conform Forbes , cei 2.000 de militari ai unității au intrat în acțiune în timpul misiunilor ofensive către Robotîne, unul dintre satele fortificate de ruși în regiunea Zaporojie. Pe lângă tancuri britanice, militarii de elită din Brigada 82 Aeropurtată mai operează și vehicule de luptă occidentale (40 de Marder și 90 de Stryker), dar și 24 de obuziere americane M119. De precizat că militarii din această unitate, care este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei, au fost antrenați în Marea Britanie unde au și luat primul contact cu armamentul occidental.

Brigada 82 și unitatea sa soră, Brigada 46 Aeropurtată, au fost printre ultimele unități importante pe care Statul Major condus de generalul Valeri Zalujnîi le mai ținea în rezervă. Prin aruncarea lor în luptă ucrainenii își pot spori substanțial puterea de foc de-a lungul uneia dintre axele ofensivei lor din sudul țării, cea care se întinde preț de peste 70 de kilometri între satul Robotîne și orașul ocupat Melitopol aflat în apropierea coastei Mării Negre.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”