Ucraina a lansat un val de atacuri cu drone asupra Crimeei și mai multor regiuni din Rusia

Ucraina a lansat un val de atacuri cu drone asupra Crimeei și mai multor regiuni din Rusia

Sistemele ruse de apărare antiaeriană au distrus sau interceptat 21 de drone lansate de Ucraina deasupra peninsulei Crimeea şi a mai multor regiuni din Rusia, au relatat agenţii de presă ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

Crimeea FOTO PROFIMEDIA

Potrivit agenţiei de presă RIA, antiaeriana rusă a doborât 11 drone deasupra peninsulei Crimeea.

Guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, Mihail Razvojaev, a declarat pe Telegram că atacul nu a cauzat pagube materiale în Sevastopol, cel mai mare oraş din Crimeea şi important port la Marea Neagră.

Drone lansate din Ucraina au fost doborâte şi deasupra regiunilor ruse Belgorod, Briansk, Kaluga şi Tula.

Fragmente de dronă au căzut pe acoperişul unei clădiri din oraşul Kaluga, centrul administrativ al regiunii omonime, fără a cauza pagube majore, potrivit guvernatorului regiunii, Vladislav Şapşa.

Ucraina a distrus doar 15 din cele 35 lansate de Rusia peste noapte

Pe de altă parte, Rusia a lansat 35 de drone şi două rachete ghidate contra infrastructurii militare din apropierea frontului şi altor regiuni din Ucraina, au anunţat marţi forţele aeriene ucrainene.

Forţele ucrainene au distrus 15 din cele 35 de drone.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu dronele ce nu au fost distruse şi cu cele două rachete lansate de pe sisteme sol-aer S-300, cu rază lungă de acţiune, a scris Reuters, citat de Agerpres.

Cele 15 drone au fost distruse deasupra Mikolaiv, Sumî, Cerkasi, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Harkov, Herson și Kiev, relatează Ukrainska Pravda.

Rușii au lansat dronele din Primorsko-Akhtarsk (Rusia), Kursk (Rusia) și Capul Ceauda (Crimeea ocupată temporar). O parte dintre dronele Shahed au fost trimise spre teritoriile de pe linia frontului, țintind infrastructura energetică și instalațiile civile și militare din apropierea liniei frontului și a frontierei cu Rusia.

Totodată, forțele ruse au tras două rachete ale sistemului de apărare S-300 asupra părții controlate Ucraina din regiunea Donețk.

Colonelul Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a explicat de ce Ucraina a reușit să doboare doar 15 drone din 35.

„Aceste [statistici] pot părea ciudate pentru unii oameni. Aceștia sunt obișnuiți să vadă până la 100% din ținte doborâte cu succes. Trebuie să explicăm asta publicului: Nu se datorează unei modificări în tacticile inamicului. Inamicul a lovit cu un număr neașteptat de UAV-uri pe mai multe fronturi și din direcții diferite”, a spus el, citat de Ukrainska Pravda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat