Ucraina a pierdut teren pe frontul de est, după ce Rusia „a eliberat” satul Novobahmutivka. Pierderi însemnate

Ucraina a pierdut teren pe frontul de est, după ce Rusia „a eliberat” satul Novobahmutivka. Pierderi însemnate

Pe fondul lipsei de munţie, dar mai ales de efective, după cucerirea oraşului Avdiivka de către ruşi, pe frontul de est armata Ucrainei nu mai face faţă ofensivei din ce în ce mai puternice a lui Putin şi pierde teren.

Pe frontul de est, soldaţii ucraineni au pierdut teren, foto arhivă

În aceste condiţii, duminică, Rusia a revendicat victorioasă capturarea unui nou sat, Novobahmutivka, localitate situată la nord-vest de oraşul Avdiivka, care şi el a fost ocupat de forţele ruse în februarie, informează Agerpres..

„Graţie operaţiunilor active, unităţile grupului central de forţe au eliberat satul Novobahmutivka”, pe frontul din estul Ucrainei, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă, a scris Ministerul Apărării rus în raportul său zilnic.

Canalul Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene şi urmărit de peste 700.000 de persoane, a învinovăţit Brigada 115 motorizată pentru „căderea apărării în întreaga regiune, cauzând pierderi considerabile”.

La jumătatea lunii aprilie, comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia de pe frontul de est s-a „deteriorat considerabil”.

În acest context, şeful informaţiilor militare ucrainene Kirilo Budanov a prognozat că situaţia se va agrava în a doua jumătate a lunii mai, care va fi o „perioadă dificilă” pentru Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!