Ucraina: Actorul francez Gerard Depardieu, apropiat al lui Putin, face apel la ''oprirea armelor'' şi la ''negocieri''

Ucraina: Actorul francez Gerard Depardieu, apropiat al lui Putin, face apel la ''oprirea armelor'' şi la ''negocieri''

Actorul francez Gerard Depardieu, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a făcut apel la "oprirea armelor" şi la "negocieri", într-o declaraţie acordată marţi AFP, în cea de-a şasea zi a invaziei ruse în Ucraina, relatează AFP.

"Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun: 'Opriţi armele şi negociaţi' ", a declarat actorul.

Acest apel survine în timp ce armata rusă continuă să desfăşoare trupe pentru a încerca să preia controlul Kievului, iar centrul oraşului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, nu departe de graniţa cu Rusia, este bombardat de armata rusă, potrivit guvernatorului regiunii.

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, având dublă cetăţenie - franceză şi rusă -, a contactat telefonic AFP pentru a face această declaraţie. El a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.

"Mi se pare normal să plătesc, dar nu idioţilor care cred că ei fac bine", declara el în 2014 pentru săptămânalul Le Point.

De atunci, Gerard Depardieu nu a încetat să laude noua sa patrie, Rusia, o "mare democraţie", şi să-l elogieze pe Vladimir Putin, pe care l-a comparat cu papa Ioan Paul al II-lea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…