Ucraina anunţă că a făcut progrese militare în regiunea Lugansk (guvernator)

Ucraina anunţă că a făcut progrese militare în regiunea Lugansk (guvernator)

Ucraina a anunţat că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk, până acum controlată aproape în totalitate de ruşi, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al acestei regiuni, Serhii Gaidai, conform Agerpres .

Armata ucraineană a recucerit aproape toată regiunea Harkov, în nord-est FOTO Profimedia

"Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse", a declarat Gaidai într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localităţi.

"Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Noi avansăm datorită forţelor noastre armate", a subliniat Gaidai.

Armata ucraineană a realizat în ultimele săptămâni progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a recucerit din mâinile ruşilor aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014.

Potrivit estimărilor ucrainene, forţele ruse controlau în septembrie 98% din provincia Lugansk.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că "zeci de localităţi" au fost "eliberate doar în această săptămână", în cele patru regiuni anexate de Rusia: Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie.

Şeful statului rus Vladimir Putin a promulgat miercuri legea care oficializează această anexare, decisă oficial vineri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență