Ucraina anunţă că „o mică porţiune” din Lugansk rezistă în faţa invadatorilor ruşi

Ucraina anunţă că „o mică porţiune” din Lugansk rezistă în faţa invadatorilor ruşi

„O mică porţiune din teritoriul Luganskului rezistă: trupele de ocupaţie nu pot ajunge la frontierele administrative ale regiunii. Ruşii nu reuşesc să spargă apărarea forţelor armate ucrainene în două aşezări”, menţionează Gaidai într-un mesaj pe contul său din Telegram, comform Agerpres .

Asaltul ruşilor a fost încetinit pentru că trupele ucrainene au primit sisteme de artilerie cu rază lungă de acţiune şi au atacat mai multe depozite de muniţii ruseşti din zonă, a indicat responsabilul ucrainean, adăugând că, în acelaşi timp, invadatorii îi schimbă constant pe liderii locali pe care îi instalează în funcţie, întrucât populaţia din zonă nu doreşte să coopereze cu aceştia.

Anterior, Gaidai declarase că forţele armate ucrainene ar putea lansa o contraofensivă şi ar putea elibera teritoriile ocupate dacă vor avea cantitatea necesară de arme.

Pentru a preveni aceasta, Kremlinul intenţionează să anexeze regiunile Lugansk şi Doneţk şi să declare mobilizarea în Rusia, a mai spus el.

Potrivit acestuia, preşedintele rus,Vladimir Putin, urmăreşte mai multe obiective în Donbas şi va trimite rezerve spre principalele direcţii, în special Sloviansk şi Bahmut în cadrul ofensivei asupra regiunii Doneţk, următoarea ţintă după cucerirea Lugansk, pentru a ocupa în întregime zona minieră Donbas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria