Ucraina atacă cu drone obiective militare rusești din Crimeea. Rușii spun că au distrus zeci de drone ucrainene

Ucraina atacă cu drone obiective militare rusești din Crimeea. Rușii spun că au distrus zeci de drone ucrainene

Ucraina a revendicat astăzi atacuri cu drone împotriva unor obiective militare ruseşti în partea estică a Crimeei, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014. Crimeea serveşte drept bază de aprovizionare în spatele frontului pentru trupele implicate în campania militară rusă în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ucraina lansează atacuri cu drone în Crimeea FOTO Profimedia

Dronele "au lovit mai multe instalații militare importante în Crimeea", între care un sistem de radare din apropierea localităţii Bagherovo, nu departe de oraşul Kerci (estul Crimeei), a afirmat o sursă din sectorul de apărare ucrainean, la curent cu operaţiuni ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Crimeea anexată de Rusia în 2014 este periodic vizată de atacuri ucrainene , căci ea este baza Flotei ruse din Marea Neagră şi o cale de aprovizionare-cheie pentru forţele ruse aflate în sudul şi estul Ucrainei, notează AFP.

Mai devreme în cursul zilei de azi, Ministerul rus al Apărării asigurase la rândul său că ar fi neutralizat zeci de drone ucrainene deasupra peninsulei Crimeea şi a Mării Azov.

Potrivit sursei ucrainene, atacul a lovit de asemenea un loc de aterizare pentru elicoptere, un alt sistem de radare şi un sistem de control al rachetelor antiaeriene situat în Arabat Spit, o fâşie de nisip în Marea Azov care leagă Crimeea de împrejurimile oraşului Ghenicesk, în regiunea ucraineană Herson.

SBU şi GUR - Direcţia principală de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării - au provocat daune "considerabile" de asemenea unui terminal petrolier maritim la Feodosia, care "furnizează carburant trupelor ruse", potrivit aceleeaşi surse.

Azi de dimineaţă, Ministerul rus al Apărări afirmase că a distrus 22 de drone ucrainene şi a interceptat alte 13 deasupra Mării Azov şi a Crimeei.

În cursul dimineţii, patru drone ucrainene au fost distruse şi alte două interceptate deasupra Mării Azov, a adăugase după puţin timp acesta într-un al doilea comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?