Ucraina avertizează că transferă războiul în interiorul Rusiei

Ucraina avertizează că transferă războiul în interiorul Rusiei

Atacurile cu drone din ultimele luni din Rusia arată că războiul se mută treptat în țara vecină, iar numărul acestora va crește, afirmă consilierul prezidențial ucrainean Mîhailo Podoliak.

Mîhailo Podoliak FOTO president.gov.ua

Atacurile din interiorul Rusiei, efectuat de „agenți” sau „partizani”, se vor înmulți, avertizează Podoliak, citat de Reuters.

„Pentru că aceasta este etapa războiului... când ostilitățile se transferă treptat pe teritoriul Federației Ruse”, insistă el.

Consilierul prezidențial ucrainean exclude deocamdată discuțiile de pace, deoarece orice negociere ar echivala cu o „capitulare” a țării sale și a democrațiilor care o susțin în fața invaziei ruse.

Atacurile cu drone în Rusia au crescut ca amploare și frecvență în ultimele săptămâni, culminând acum câteva zile cu lovituri în șase regiuni într-o singură noapte și distrugerea unor avioane de transport într-un incendiu la un aerodrom militar din Pskov, notează Reuters.

Budanov: „Operăm de pe teritoriul Rusiei”

Șeful spionajului militar ucrainean, generalul Kirilo Budanov, a recunoscut vineri că Ucraina operează din teritoriul Rusiei.

„Dronele utilizate pentru a ataca baza aeriană Krestî din Pskov au fost lansate din interiorul Rusiei”, a afirmat Kirilo Budanov pe contul său de Telegram, postând totodată un link spre un articol al publicaţiei The War Zone căreia i-a acordat un interviu.

„Operăm de pe teritoriul Rusiei”, a insistat el în interviul acordat pentru The War Zone.

Totuși, Budanov nu a vrut să spună dacă atacul cu drone împotriva aeroportului Pskov a fost întreprins de oamenii săi sau de cetățeni ruşi care au acţionat în beneficiul Ucrainei.

Potrivit șefului spionajului militar ucrainean, două avioane militare rusești au fost distruse şi alte două au fost serios avariate în atacul respectiv.

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat faptul că „războiul ajunge pe teritoriul Rusiei”, însă fără a revendica operaţiuni întreprinse din teritoriul inamicului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat