Ucraina: Bombardament asupra Kievului în timpul vizitei secretarului general al ONU

Ucraina: Bombardament asupra Kievului în timpul vizitei secretarului general al ONU

Rachete ruseşti au lovit Kievul joi seară, pentru prima oară de la jumătatea lunii aprilie şi în mijlocul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres , care, la rândul său, şi-a exprimat regretul că nu s-a reuşit evitarea războiului din Ucraina de către Consiliul de Securitate, transmite AFP.

Jurnaliştii AFP au văzut, la faţa locului, etajul unei clădiri în flăcări, cu fum negru ieşind prin geamurile sparte şi o prezenţă numeroasă a poliţiştilor şi a echipelor de salvare.

"Seara, inamicul a tras asupra Kievului. Două atacuri asupra cartierului Cevcenkovski","asupra etajelor inferioare ale unei clădiri rezidenţiale", a spus primarul capitalei, Vitali Kliciko.

Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski,"cinci rachete" au căzut asupra capitalei."Asta spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei faţă de instituţiile internaţionale, despre eforturile liderilor ruşi de a umili ONU şi despre tot ceea ce reprezintă organizaţia", a comentat preşedintele Zelenski într-o înregistrare video.

Serviciile de urgenţă au scris pe Facebook că zece persoane au fost rănite în aceste atacuri. A fost vizată o clădire rezidenţială de 25 de etaje "ale cărei primele două etaje au fost parţial distruse", potrivit aceleiaşi surse.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres a fost "şocat", dar este "în siguranţă", a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Saviano Abreu, deplângând faptul că atacul "s-a întâmplat aproape de unde ne aflam noi", deşi este o "zonă de război".

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, care a spus că rachetele trase sunt rachete de croazieră, a calificat atacul drept "un act de barbarie odios" , iar şeful administraţiei prezidenţiale, Andrii Iermak, a cerut ca Rusia să fie privată de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...