Ucraina: Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanşarea invaziei ruse (poliţia regională)

Ucraina: Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev de la declanşarea invaziei ruse (poliţia regională)

Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev din Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, iar 50-70% dintre acestea aveau răni provocate de gloanţe trase cu arme de calibru mic, a anunţat joi poliţia capitalei ucrainene, informează Reuters.

Şeful poliţiei regiunii Kiev, Andrii Nebitov, a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că majoritatea cadavrelor au fost descoperite în oraşul Bucea, unde sute de trupuri neînsufleţite au fost găsite după retragerea forţelor ruse.

"Până la ora actuală, noi am găsit, examinat şi am predat instituţiilor criminalistice 1.150 de cadavre de civili", a spus Nebitov în înregistrarea video, în timpul căreia stă printre dărâmăturile unor clădiri distruse de luptele grele care au avut loc în regiunea Kiev. "Vreau să subliniez că aceştia erau civili, nu militari", a adăugat el.

Înregistrarea video a fost postată în ziua în care secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, urmează să aibă la Kiev o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Televiziunea ucraineană l-a arătat pe Guterres vizitând oraşul Borodianka, unde, potrivit lui Zelenski, situaţia este "mult mai îngrozitoare" decât în oraşul vecin Bucea.

Ucraina afirmă că civilii găsiţi morţi în Bucea au fost ucişi de forţele ruse în timpul ocupaţiei lor asupra zonei.

Reuters precizează că nu a putut verifica dintr-o sursă independentă numărul de persoane găsite ucise în Bucea sau circumstanţele morţii lor.

Rusia a negat că a ţintit civili de la declanşarea "operaţiunii militare speciale" pe 24 februarie. Ea a calificat acuzaţiile conform cărora forţele ruse au executat civili în Bucea în perioada în care au ocupat oraşul drept "un fals monstruos", menit să denigreze armata rusă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale