Ucraina cere Chinei să determine Rusia să oprească războiul

Ucraina cere Chinei să determine Rusia să oprească războiul

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, i-a cerut omologului său chinez Wang Yi, într-o discuţie telefonică avută marţi, să se folosească de legăturile Beijingului cu Moscova pentru a opri invazia militară rusă asupra Ucrainei, a transmis Ministerul de Externe de la Kiev într-un comunicat, citat de Reuters.

Conform comunicatului, Wang Yi i-a spus lui Dmitro Kuleba că Beijingul este pregătit să depună toate eforturile pentru a ajuta la oprirea războiului prin diplomaţie.

China, care şi-a dezvoltat relaţiile cu Moscova în ultimii ani, dar păstrând în acelaşi timp legături diplomatice cordiale şi schimburi comerciale puternice cu Kievul, a refuzat să condamne atacul Rusiei asupra Ucrainei sau să îl numească "invazie".

Discuţia dintre cei doi miniştri de externe este prima anunţată public de când Rusia a început joi atacul asupra Ucrainei. Convorbirea a fost iniţiată de Kuleba, conform Ministerului de Externe chinez.

Wang Yi a reiterat apelul Chinei la găsirea unei soluţii la criză prin negocieri, spunând că sprijină toate eforturile internaţionale care ar putea ajuta la obţinerea unei rezolvări politice, a mai precizat diplomaţia chineză.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...