Ucraina confirmă oficial doborârea unui avion de luptă rusesc de tip Su-35 Flanker, de generația 4++, cel mai promovat produs al aviației militare ruse

Ucraina confirmă oficial doborârea unui avion de luptă rusesc de tip Su-35 Flanker, de generația 4++, cel mai promovat produs al aviației militare ruse

Ucrainenii au confirmat oficial doborârea unui avion de luptă rusesc de tip Su-35 Flanker. Su-35, considerat de ruși de generația 4++, este cel mai promovat produs al aviației militare ruse.

În cursul nopții de ieri ocupantul rus a lansat un nou atac aerian asupra Ucrainei. Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 20 de drone kamikaze din 20. Au fost interceptate 4 rachete din 16 lansate de ruși.

Totodată, un avion Su-35 a fost doborât de sistemele de apărare antiaeriene ale Ucrainei.

Informația a fost confirmată de Forțele Aeriene Ucrainene.

Aeronava Su-35 a fost doborâtă în regiunea Herson.

Interesant e că inițial doborârea unui Su-35 a fost anunțată pe o rețea de socializare de Dmitri Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare ale Ucrainei din regiunea Herson. Ulterior acesta și-a șters postarea.

Mai apoi informația a fost publicată pe contul oficial de Telegram al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Momentan doborârea Su-35 nu e confirmată și din altă sursă.

Pe internet au apărut însă speculații cu privire la faptul că aeronava ar fi putut fi doborâtă de un sistem Patriot.

Su-35, mândria aviației ruse a mai fost „pus la pământ” de ucraineni

2. Su-35 Flan... (su-35-evava-doborat-rusia-ucraina_78888700.jpg)

Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Su-35 e probabil cel mai promovat produs al aviației militare ruse. Costul unui aparat e estimat la 98 de milioane de euro.

Cert e că de la începutul invaziei împotriva Ucrainei au apărut mai mute zvonuri despre Su-35 doborâte. Există însă certitudinea că Federația Rusă a pierdut cel puțin un Su-35 Flanker-E de generația 4 ++ în Ucraina, asta după ce la începutul lunii aprilie 2022 Ministerul Apărării de la Kiev a prezentat imagini de la sol cu epava aeronavei.

Pe imagini e cât se poate de clar că discutăm despre un Su-35. Sunt primele în care epava de la sol a aeronavei ne confirmă cu certitudine doborârea unui Su-35.

3. Su-35 Flan... (su-35-rusia-doborat_09842300.jpg)

Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Amintim că prima țară străină care a cumpărat Su-35 e China, când a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Rusia pentru 24 de avioane, aflate acum în serviciul Forţelor Aeriene Chineze.

Su-35 este un avion de luptă multifuncțional din a patra generație, mândria aviației ruse. Costul estimat al avionului este de la 98 de milioane de dolari până la 104 de milioane de dolari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...