Ucraina controlează uzina chimică Azot din Severodoneţk, care adăposteşte sute de civili, declară guvernatorul regiunii Lugansk

Ucraina controlează uzina chimică Azot din Severodoneţk, care adăposteşte sute de civili, declară guvernatorul regiunii Lugansk

”Informaţia despre blocada uzinei Azot este o minciună”, a declarat Serghii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk controlată parţial de separatiştii pro-ruşi, pe contul său de Telegram.

”Forţele noastre deţin o zonă industrială din Severodoneţk şi distrug armata rusă din oraş”, a mai spus el.

Severodoneţk, un mic oraş din regiune, a devenit punctul central al ofensivei ruse în estul Ucrainei şi unul dintre cele mai sângeroase puncte de conflict din războiul care durează deja de 4 luni în Ucraina.

Kievul a anunţat că aproximativ 800 de persoane se ascund în mai multe buncăre aflate de sub uzina Azot, inclusiv aproximativ 200 de angajaţi şi 600 de locuitori din Severodoneţk.

Rodion Miroşnik, un reprezentant pro-rus din autoproclamata Republică Populară Lugansk, a afirmat, sâmbătă că între 300 şi 400 de combatanţi ucraineni au fost blocaţi pe terenul uzinei împreună cu civili şi au încercat să negocieze trecerea lor în oraşul Lîsîceansk.

”Astfel de cereri sunt inacceptabile şi nu vor fi discutate”, a evocat Miroşnik, adăugând că negocierile cu luptătorii cu privire la situaţia civililor aflaţi în uzină sunt în desfăşurare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria