Ucraina denunţă zeci de morţi într-un atac rusesc cu rachete împotriva oraşului Harkov

Ucraina denunţă zeci de morţi într-un atac rusesc cu rachete împotriva oraşului Harkov

Zeci de persoane au murit luni şi alte sute au fost rănite, într-un atac rusesc cu rachete împotriva cartierelor rezidenţiale din oraşul Harkov, aflat la 35 de kilometri distanţă de frontiera cu Rusia, a denunţat consilierul Ministerului ucrainean de Interne, Anton Gherascenko, citat de EFE.

"Harkov. Un atac nemilos şi lipsit de raţiune cu rachete împotriva unui cartier de locuinţe! Cadavre dezmembrate pe străzi!", a scris Gherascenko, pe contul său de Telegram, în care a postat mai multe clipuri cu imagini devastatoare.

Într-una dintre acestea se vede cadavrul unui pieton, iar într-alta o femeie al cărei picior a fost smuls de explozie.

Într-un alt clip, cu durata de 30 de secunde, se vede cum aproape 15 rachete lovesc un sector al oraşului Harkov, situat în nord-estul Ucrainei.

Atacul s-a produs într-un moment în care în cealaltă parte a ţării, la graniţa ucraineano-belarusă, delegaţiile Ucrainei şi Rusiei s-au aşezat la masa negocierilor, pentru prima dată din 24 februarie, când preşedintele rus, Vladimir Putin, a lansat "o operaţiune militară specială" împotriva acestei ţări.

Ucraina cere încetarea imediată a focului şi retragerea totală a trupelor ruseşti de pe teritoriul său.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu