Ucraina doreşte să găzduiască o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă

Ucraina doreşte să găzduiască o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, interesul ţării sale în organizarea unei ediţii a JO de iarnă, solicitând deschiderea unui dialog în acest sens, scrie EFE.

Thomas Bach a vizitat Ucraina în acest weekend pentru a participa la sărbătorirea a 30 de ani de existenţă a Comitetului olimpic ucrainean, prilej cu care preşedintele Zelenski i-a transmis intenţia ţării sale.

"Având în vedere tradiţia sportivă a Ucrainei şi după ce a văzut o prezentare impresionantă a infrastructurilor sportive ale ţării, Thomas Bach a salutat călduros iniţiativa'', se arată într-un comunicat al CIO.

Aşa-numita ''fază a dialogului'' este primul pas pe care trebuie să îl facă oraşele sau ţările care doresc să găzduiască Olimpiadele. În această fază, oficiali ai CIO şi reprezentanţi ai ţării sau oraşelor respective discută pe marginea opţiunilor existente pentru ca JO să fie organizate cu succes.

Preşedintele Ucrainei nu a specificat o anumită ediţie a JO de iarnă, însă deja se studiază, la nivelul CIO, opţiunile pentru 2030, oraşul Barcelona anunţându-şi deja intenţia de a găzdui evenimentul.

JO de iarnă din 2022 vor avea loc la Beijing, iar cele din 2026 la Milano-Cortina d'Ampezzo (Italia). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?