Ucraina: Erdogan afirmă că discuţiile ruso-ucrainene de la Istanbul pot prefaţa o întâlnire Putin-Zelenski

Ucraina: Erdogan afirmă că discuţiile ruso-ucrainene de la Istanbul pot prefaţa o întâlnire Putin-Zelenski

Înregistrarea de progrese în discuţiile dintre negociatorii din Ucraina şi Rusia, care încep marţi la Istanbul, ar deschide calea către o întâlnire între liderii celor două ţări, le-a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan celor două delegaţii înaintea convorbirilor, relatează Reuters şi AFP.

Într-o intervenţie difuzată în direct de posturile de televiziune turce, Erdogan a spus că este timpul ca discuţiile să ducă la rezultate concrete şi a cerut o încetare a focului imediată în Ucraina.

''Cele două părţi au îngrijorări legitime, este posibil să se ajungă la o soluţie acceptabilă pentru comunitatea internaţională. Depinde de cele două părţi să se pună capăt acestei tragedii'', a subliniat şeful statului turc.

El a apreciat că ''prelungirea conflictului nu este în interesul nimănui''.

Această rundă a negocierilor ruso-ucrainene are loc la Palatul Dolmabahçe din Istanbul , unde preşedinţia turcă dispune de birouri.

Turcia a găzduit pe 10 martie, la Antalya (sud), prima întâlnire între miniştrii de externe ucrainean şi rus după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în 24 februarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /