Ucraina: Este greu de crezut că atacul asupra centralei nucleare nu a fost unul deliberat (vicepremierul britanic)

Ucraina: Este greu de crezut că atacul asupra centralei nucleare nu a fost unul deliberat (vicepremierul britanic)

Este greu de crezut că atacul rus asupra centralei nucleare din Zaporojie nu a fost unul deliberat, a declarat vineri vicepremierul britanic Dominic Raab, informează Reuters.

Autorităţile ucrainene au anunţat că forţele militare ruse au preluat vineri controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, după ce au atacat-o în zorii zilei de vineri, provocând un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

"Este greu de crezut că aceasta nu a fost făcut deliberat. Dar în orice caz este ilegal să ataci un sit ca acesta şi să nu dai dovadă de precauţie acolo şi să continui să-l bombardezi", a subliniat Raab la postul de televiziune BBC.

La rândul său, ministrul de externe finlandez Pekka Haavisto a declarat că luptele dintre trupele ucrainene şi ruse în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie sunt "un concept foarte, foarte înspăimântător", potrivit dpa.

Haavisto, care a făcut aceste declaraţii înaintea reuniunii de urgenţă a miniştrilor de externe ai NATO pe tema războiului din Ucraina, a adăugat că riscul pentru civilii din oraşele ucrainene reprezintă o preocupare majoră pe măsură ce conflictul cu Rusia se intensifică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria