Ucraina exclude orice încetare a focului care ar permite forțelor ruse să rămână în teritoriul ocupat. „Este complet inadmisibil”

Ucraina exclude orice încetare a focului care ar permite forțelor ruse să rămână în teritoriul ocupat. „Este complet inadmisibil”

Un înalt oficial ucrainean a spus vineri că este exclusă orice încetare a focului în războiul declanşat de Rusia împotriva ţării sale, care ar permite forţelor ruse să rămână în teritoriile pe care le ocupă în prezent în Ucraina.

Ucraina nu va ceda FOTO Profimedia

Orice încetare a focului va însemna dreptul Rusiei de a rămâne în teritoriile ocupate. Aceasta este complet inadmisibil”, a reacţionat Mihailo Podoleak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, într-un mesaj pe Twitter, la apelul făcut mai devreme de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Într-un discurs către naţiune şi parlament, Lukaşenko a propus vineri oprirea luptelor în Ucraina şi declararea unei „încetări a focului fără dreptul de a muta şi regrupa trupele de ambele părţi”.

„Nimic nu s-a schimbat”

Anterior, Kremlinul a exclus stoparea ofensivei sale împotriva Ucrainei, în pofida apelului la armistiţiu din partea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul său aliat, potrivit unor surse citate de Agerpes.

Cât priveşte Ucraina, nimic nu s-a schimbat: operaţiunea militară specială continuă, întrucât aceasta este singura cale la ora actuală de a atinge obiectivele stabilite de către ţara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Belarusul nu este implicat direct în conflict, însă a permis forţelor ruse să îi folosească teritoriul pentru ofensiva declanşată de Kremlin în februarie trecut împotriva Kievului şi pentru bombardamentele ruseşti asupra Ucrainei, după cum susţin autorităţile ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...