Ucraina: Explozii şi tiruri de arme automate, raportate în apropiere de centrala nucleară din Zaporojie. Ruşii spun că reactoarele nu sunt afectate

Ucraina: Explozii şi tiruri de arme automate, raportate în apropiere de centrala nucleară din Zaporojie. Ruşii spun că reactoarele nu sunt afectate

Potrivit unor martori, incidentul s-a produs în spatele zonei cu reactoare nucleare, acolo unde se presupune că recent a fost instalată o bază a forţelor ruse. Fum negru se ridică deasupra acelui loc, susţin aceştia.

Media oficiale ruse, citând surse ale administraţiei instalate de ocupanţi, au relatat că centrala din Zaporojie a fost atacată de trei presupuse drone kamikaze ucrainene şi că "atacurile dronelor ucrainene continuă", potrivit Focus. Cantitatea de material exploziv cu care ar fi fost echipate dronele s-ar ridica la câteva kilograme de TNT, informează Agerpres.

Totodată, ocupanţii ruşi au declarat că zona unde se află dispuse reactoarele nucleare ale centralei nu a avut de suferit.

Aşa-zisele autorităţi din Enerhodar au afirmat că acesta nu este primul atac asupra centralei şi că dronele ucrainene au mai bombardat o dată centrala în cursul acestei săptămâni. Colaboraţioniştii susţin că în urma precedentului atac 11 persoane au fost rănite.

Reprezentanţii autorităţilor de la Kiev şi ai armatei ucrainene nu au comentat deocamdată cu privire la exploziile din Enerhodar.

La 15 iulie, directorul Energoatom, Petro Kotin, a declarat că trupele ruse au instalat sisteme de rachete pe teritoriul centralei nucleare capturate pe care le folosesc pentru a bombarda oraşul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk (sud-estul Ucrainei).

Situaţia la acest obiectiv strategic este foarte tensionată, deoarece ocupanţii aduc acolo tot mai multe echipamente, consemnează Focus.

În urma unui incident produs luni şi ale cărui circumstanţe nu sunt cunoscute, pe teritoriul centralei nucleare ar fi fost răniţi mai mulţi ruşi, existând şi morţi, conform unor surse locale, citate de Rbc.ua.

La 12 iulie aici au fost auzite de asemenea explozii şi rafale de arme automate, dar, după cum a precizat primarul ucrainean al Enerhodar, Dmitri Orlov, forţele ucrainene nu au nicio legătură cu acestea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...