Ucraina: Hackerii Killnet au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei

Ucraina: Hackerii Killnet au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei

Hackerii ruşi Killnet au difuzat un videoclip în care susţin că au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei, potrivit marţi agenţiei RIA Novosti şi cybershafarat.com.

Pe 25 februarie, grupul Anonymous a declarat un "război cibernetic" împotriva Rusiei în legătură cu situaţia din jurul Ucrainei. După aceea, grupul a spart site-urile agenţiei publice ruse de presă TASS, precum şi ale publicaţiilor Kommersant, Izvestia, Fontanka, Mel şi Forbes. Pe site-urile publicaţiilor, grupul a publicat mesaje prin care cerea oprirea operaţiunii militare speciale lansate de Rusia în Ucraina pentru "a proteja Donbasul". Aceste mesaje au apărut când cineva încerca să acceseze paginile respective.

Săptămâna trecută, Anonymous a revendicat de asemenea responsabilitatea pentru atacul asupra canalului rusesc RT. Sâmbătă, site-ul RIA Novosti a fost de asemenea supus unui atac DDoS, iar luni, au fost atacate portalurile altor mass-media ruse importante.

Videoclipul difuzat de Killnet notează că internetul este plin de informaţii false şi cheamă să nu se intre în panică.

"Tot ce se întâmplă acum în lume (...) trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu", iar vina pentru aceasta este a Statelor Unite, a Uniunii Europene şi a actualelor autorităţi ucrainene, se subliniază în videoclipul postat online.

"Foarte curând acest conflict se va termina, vom găsi pacea. Nu-ţi fie teamă, Rusia, nimeni şi nimic nu te poate ameninţa. Hackeri Anonymous, începeţi să vă restabiliţi site-ul, arată foarte jalnic pe fondul ameninţărilor voastre la adresa ţării noastre", se mai spune în videoclip.

La momentul redactării informaţiei, website-ul Anonymous nu era disponibil, notează RIA Novosti.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”