Ucraina: În jur de 2.000 de autovehicule au putut ieşi din Mariupol printr-un coridor umanitar, potrivit municipalităţii

Ucraina: În jur de 2.000 de autovehicule au putut ieşi din Mariupol printr-un coridor umanitar, potrivit municipalităţii

În jur de 2.000 de autovehicule au putut ieşi printr-un coridor umanitar din oraşul ucrainean Mariupol, asediat de forţele ruse şi separatiştii proruşi, a anunţat marţi municipalitatea, potrivit AFP.

'Alte 2.000 de maşini aşteaptă la ieşirea din oraş', a adăugat consiliul municipal din Mariupol, fără a preciza câte persoane au putut fugi din localitate, unde condiţiile sunt catastrofale după mai multe zile de bombardamente şi asediu.

Numărătoarea a fost făcută la ora locală 14.00 (12.00 GMT).

Luni, 160 vehicule au ieşit in oraş, potrivit aceleiaşi surse, semn că, după o serie de eşecuri în lipsa unei încetări a focului ruso-ucrainene, evacuările s-au accelerat, în vreme ce, în oraş, sute de mii de locuitori suferă de lipsă de apă şi alimente.

Bombardarea de către forţele ruse a unei maternităţi săptămâna trecută a provocat un val de proteste internaţionale.

Coridorul umanitar pe care se deplasează coloanele de vehicule leagă Mariupol de Zaporojie, via Berdiansk, pe o distanţă de circa 270 km.

Situat la circa 55 km de frontiera cu Rusia şi la 85 km de fieful separatist Doneţk, Mariupol este cel mai mare oraş din Donbas aflat încă în mâinile Kievului.

Cucerirea de către forţele ruse a acestui oraş portuar de 450.000 locuitori, situat la Marea Azov, ar fi un punct de cotitură important în invazia declanşată în Ucraina.

Ea ar permite joncţiunea între forţele ruse venite din Crimeea anexată, care au cucerit deja porturile Berdiansk şi Herson, şi trupele separatiste şi ruse din Donbas.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”