Ucraina început asaltul decisiv asupra Hersonului?

Ucraina început asaltul decisiv asupra Hersonului?

Contraofensiva Ucrainei în Herson s-a intensificat, potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul administrației susținute de Rusia din regiunea sudică, transmite CNN .

„Într-adevăr, faza activă a luptelor, la care ne așteptam, a început”, a declarat sâmbătă Kirill Stremousov, șeful adjunct din Herson, în timp ce vorbea la emisiunea pro-Kremlin „Soloviev Live”.

El a adăugat că „(armata) (rusă) este pregătită să respingă toate aceste atacuri și să reziste până la capăt, deoarece regiunea Herson face parte din Federația Rusă”.

Potrivit lui Stremousov, obiectivul forțelor ucrainene este de a cuceri poziții pe malul drept al râului Nipru. El i-a îndemnat pe locuitorii din zonă să „profite de moment, să sune la linia telefonică fierbinte, să ia copiii și să-i trimită în vacanță”.

Joi, șeful regiunii Herson, Vladimir Saldo, numit de ruși, a cerut conducerii ruse să ajute la evacuarea localnicilor în alte regiuni pentru a-i proteja de atacurile cu rachete.

Forțele ucrainene au înregistrat progrese constante în regiune de când au început o ofensivă la sfârșitul lunii trecute.

Săptămâna trecută, armata ucraineană a declarat că a recucerit 2.400 de kilometri pătrați de teritoriu în regiunea Herson „de la începutul războiului pe scară largă”, potrivit declarației unui oficial ucrainean de rang din 7 octombrie.

Moscova a anunțat evacuări ale zonelor ocupate, regiunea rusă Rostov urmând să primească locuitorii din Herson.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...