Ucraina: Ministrul apărării cere Occidentului ''mai multe arme grele''

Ucraina: Ministrul apărării cere Occidentului ''mai multe arme grele''

Noul ministru ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a solicitat statelor occidentale să furnizeze "mai multe arme grele" Ucrainei, pentru contraofensivă împotriva armatei ruse, notează AFP, scrie Agerpres.

Rustem Umerov FOTO: EPA-EFE

"Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit (...) dar avem nevoie de mai multe arme grele. Arme grele. Şi din nou, arme grele", a spus Umerov la o conferinţă internaţională vineri la Kiev, comentarii sub embargo. "Astăzi avem nevoie de ele. Avem nevoie de ele acum", a adăugat ministrul apărării ucrainean.

"Războinicii ucraineni îşi sacrifică astăzi viaţa pentru valorile fundamentale ale democraţiei şi libertăţii. Au nevoie de sprijin din partea voastră, dragi parteneri. Armele sunt acest sprijin", a declarat Umerov la două zile după preluarea funcției de ministru.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a recunoscut, în cursul aceleiaşi conferinţe, că Rusia încetineşte contraofensiva ucraineană şi a dat vina pe "încetineala" livrărilor de tehnică occidentală, solicitând în acelaşi timp arme cu rază lungă de acţiune şi noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Contraofensiva ucraineană s-a lovit de liniile de apărare puternice construite de ruși, în special câmpuri de mine și capcane antitanc.

În ultimele săptămâni s-a înregistrat o străpungere a frontului în sud, putând permite armatei ucrainene să înainteze pentru a separa trupele ruse şi a le tăia coridorul terestru spre Crimeea, unul dintre obiectivele sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat