Ucraina n-a renunțat la „decisivă”!/Detalii ale operațiunii de distrugere a podului Kerci din Crimeea

Ucraina n-a renunțat la „decisivă”!/Detalii ale operațiunii de distrugere a podului Kerci din Crimeea

Distrugerea podului Kerci din Crimeea, principala arteră de aprovizionare cu echipamente și trupe a rușilor, necesită dezvoltarea unei operațiuni militare de mare complexitate.

O operațiune militară menită să distrugă o infrastructură atât de complexă precum Podul Crimeei nu poate face fără utilizarea exclusiv a rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune, spune expertul militar Kirill Mikhailov.

Va necesita utilizarea UAV-urilor (drone) și a aviației, și poate fi necesar să se efectueze aterizări la sol.

„Problema trebuie rezolvată, iar utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune este o alegere prioritară. Munca pregătitoare este de fapt mult mai dificilă decât simpla apăsare a butonului de pornire”, a subliniat Mihailov.

Este foarte importantă dezactivarea apărării antiaeriene, care oferă o protecție destul de densă a obiectivului.

Pentru a face acest lucru, este necesară folosirea rachetelor GMLRS, care și-au dovedit deja eficacitatea în distrugerea stațiilor radar inamice și a războiului electronic.

Numai instruirea bine organizată va face posibilă utilizarea eficientă a rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune ATACMS, a căror livrare este așteptată în viitorul apropiat.

Oficialii ucraineni și-au exprimat punctul de vedere cu privire la modul în care eliberarea regiunii Herson va deschide o rampă de lansare pentru un atac asupra Crimeei, care să permită în viitor Forțelor Armate ale Ucrainei să efectueze o operațiune de distrugere a podului Kerci.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale