Ucraina neagă categoric acuzaţia că ar fi atacat o închisoare cu prizonieri de război: „O altă provocare foarte cinică. O operaţiune clasică sub steag fals”

Ucraina neagă categoric acuzaţia că ar fi atacat o închisoare cu prizonieri de război: „O altă provocare foarte cinică. O operaţiune clasică sub steag fals”

Bombardamentul anunţat vineri dimineaţă la închisoarea din Olenivka, situată la 30 de kilometri sud-est de oraşul Doneţk, este „o altă provocare foarte cinică a forţelor ocupante ruseşti”, afirmă Mîhailo Podoliak, adjunctul şefului cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Podoliak, armata ucraineană ştie cu exactitate ce obiective ruseşti trebuie anihilate, iar Olenivka nu este o zonă de operaţiuni.

Podoliak denunţă o „operaţiune clasică sub steag fals” dusă de forţele ruseşti pentru a da vina pe armata ucraineană.

„Motivul este clar. În orice caz, ruşii au masacrat în mod cinic şi deliberat cetăţeni ucraineni aflaţi în captivitate, iar acest lucru va fi investigat de Procuratura Generală şi de echipele internaţionale de anchetă. Este evident că, simţind apropierea înfrângerilor tactice, Rusia va recurge la noi provocări canibalistice pentru a le promova pe pieţele globale”, spune oficialul ucrainean.

În paralel, Statul Major al Armatei Ucrainene dă asigurări că forţele sale nu au efectuat atacuri la Olenivka. Atacul, spune sursa citată, a fost efectuat de către ruşi cu sisteme de artilerie.

Statul Major al Armatei Ucrainene denunţă acest act, subliniind că partea rusă l-a comis pentru a ascunde urmele de tortură şi pentru a acuza Kievul de crime de război, deturnând astfel atenţia de la vinovăţia sa.

„Este o minciună şi o provocare. Responsabilitatea îi aparţine Rusiei, ţară agresoare, ocupantă şi finanţatoare a terorismului”, afirmă Statul Major al Armatei Ucrainene.

Vineri dimineaţă, Ministerul rus al Apărării a susţinut că armata ucraineană a lovit cu sisteme HIMARS o închisoare din Olenivka în care fuseseră transferaţi prizonieri de război din Regimentul Azov.

AFP precizează că nu a putut verifica independent această informaţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?