Ucraina: Nouă morţi şi 28 de răniţi într-un atac rus la Mikolaiv, conform unui nou bilanţ al Parchetului General

Ucraina: Nouă morţi şi 28 de răniţi într-un atac rus la Mikolaiv, conform unui nou bilanţ al Parchetului General

Nouă persoane au murit şi cel puţin 28 au fost rănite marţi într-un atac al forţelor ruse care a distrus parţial clădirea administraţiei regionale din oraşul Mikolaiv , în sudul Ucrainei, conform unui nou bilanţ oferit de Parchetul General ucrainean, potrivit AFP.

"Conform anchetei (...), forţele armate ruse au lansat un atac cu rachetă" asupra acestui edificiu, "fiind înregistraţi până acum nouă morţi şi 28 de răniţi", a anunţat serviciul de presă al procurorului general Irina Venediktova.

"Echipe de salvare, anchetatori ai SBU (serviciile de securitate ucrainene) şi poliţişti" au fost desfăşuraţi la faţa locului, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski oferise cu câteva ore în urmă un bilanţ de şapte morţi şi 22 de răniţi.

Nu a fost vizat niciun obiectiv militar, "locuitorii din Mikolaiv nu reprezentau nicio ameninţare la adresa Rusiei. Şi, cu toate acestea, la fel ca toţi ucrainenii, ei au devenit ţintele trupelor ruse", a afirmat el într-o intervenţie în parlamentul danez.

După mai multe zile de repaos, atacul rus a surprins marţi dimineaţă populaţia din acest oraş cu jumătate de milion de locuitori pe timp de pace şi care controlează drumul spre Odesa, cel mai mare port ucrainean, în sud-vest.

Linia frontului în regiune s-a deplasat recent spre sud-est de Mikolaiv, în jurul Herson, singurul oraş important asupra căruia Rusia a revendicat controlul total de la începutul invaziei la 24 februarie, în prezent vizat de o contraofensivă ucraineană.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”