Ucraina nu mai face mentenanța rachetelor Satan. Acordul cu Moscova a fost reziliat

Ucraina nu mai face mentenanța rachetelor Satan. Acordul cu Moscova a fost reziliat

Contractul fusese încheiat în februarie 200 și prevedea prestarea de servicii de întreţinere în cazul complexului de rachete Sarmat, cunoscut și sub denumirea de Satan.

Rachete Satan

Acordul Ucrainei cu Guvernul rus privind prelungirea perioadei de exploatare a complexului de rachete 15P118M ("Satan") a fost reziliat pe 6 ianuarie.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul permanent al Cabinetului de Miniştri în Rada Supremă de la Kiev, Taras Melniciuk.

"Documentul prevedea prestarea de servicii de întreţinere de către întreprinderi de stat ucrainene în cazul rachetelor strategice 15P118M operate de Federaţia Rusă. Potrivit contractului, serviciile urmau să fie prestate de biroul de proiectare 'M. Iangel', în calitate de dezvoltator principal şi întreprinderea de stat 'O. Makarov', în calitate de producător" - a transmis Melniciuk, citat de Rador, pe canalul său de Telegram, scrie defenseromania.ro.

15P118M Satan e un complex sovietic de rachete strategice balistice intercontinentale de generația a treia. Complexul a fost dezvoltat inițial în Ucraina.Rusia a dezvoltat ulterior o nouă versiune aflată în testare - Satan II.

Potrivit rușilor, racheta Sarmat este capabilă să transporte o ogivă multiplă, cu o greutate de până la 10 tone, în orice punct al lumii, atât pe la Polul Nord, cât și pe la Polul Sud.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”