Ucraina: O coloană de circa 100 de blindate ruseşti avansează către Kiev, dinspre nord

Ucraina: O coloană de circa 100 de blindate ruseşti avansează către Kiev, dinspre nord

O coloană de circa o sută de blindate ruseşti avansează în direcţia Kievului din regiunea Vişgorod, situată la nord de capitala Ucrainei, au informat sâmbătă mass-media locale, citate de EFE.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, blindatele sunt identificate cu o literă albă "V", în timp ce conducătorii vehiculelor poartă ca semn distinctiv o bandă adezivă albă la manşete.

Momentan, coloana se află în satul Kozarovici, pe malul Niprului, de unde au opţiunea fie să se întoarcă în direcţia nord, fie să se îndrepte către capitală, pe podul de pe râul Irpen.

Anterior, trupele ruse au lansat o ofensivă prin partea de vest a oraşului şi au bombardat o garnizoană militară.

Incursiunea inamicului a fost respinsă, potrivit Armatei terestre ucrainene, care a dat asigurări că a eliminat o coloană motorizată duşmană. Coloana rusă, din care făceau parte tancuri, camioane şi alte vehicule militare, ar fi încercat să avanseze în zona metroului Beresteiskaia, pe Bulevardul Victoriei.

Potrivit autorităţilor locale, forţe aerotransportate ruse au aterizat pe un aerodrom din localitatea Vasilkov, aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Kiev.

Trupele ruse încearcă să încercuiască capitala şi să o izoleze de restul ţării, iar în acest scop au preluat controlul asupra unui aerodrom în direcţia frontierei belaruse şi au blocat un important oraş la nord, Cernigov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...