Ucraina: O persoană a fost arestată după ce un camion a intrat în poarta ambasadei ruse din Irlanda

Ucraina: O persoană a fost arestată după ce un camion a intrat în poarta ambasadei ruse din Irlanda

O persoană a fost arestată şi o anchetă a fost declanşată luni după ce un camion a intrat în poarta ambasadei ruse din Dublin, a anunţat poliţia irlandeză, informează AFP.

Incidentul a avut loc la începutul după-amiezii, în sudul capitalei, potrivit poliţiei.

"Un bărbat a fost arestat şi (...) se află în prezent în detenţie. Ancheta este în curs", a anunţat poliţia irlandeză.

Imagini difuzate pe reţelele sociale arată cum un camion mare, având pe el logoul unei întreprinderi de obiecte religioase, accelerează în marşarier spre porţile ambasadei ruse, spărgându-le.

Niciun rănit nu a fost înregistrat.

După ce Rusia a invadat Ucraina, numeroşi manifestanţi se adună în mod regulat în faţa ambasadei ruse din Irlanda, în semn de susţinere pentru ucraineni.

Vineri, unul dintre manifestanţi, un preot catolic, a aruncat cu vopsea roşie în porţile misiuni diplomatice, în timp ce dădea un interviu la radioul naţional.

Unii responsabili ai opoziţiei i-au cerut de asemenea premierului irlandez Micheal Martin să-l expulzeze pe ambasadorul rus, însă Martin a refuzat să ia o astfel de decizie, argumentând că ea ar pune în pericol capacitatea Irlandei de a-şi ajuta cetăţenii în Rusia.

Moscova a cerut luni o protecţie "adecvată" pentru reprezentanţele sale diplomatice în Franţa, după ce a semnalat un "atac" cu cocteil Molotov împotriva unuia dintre centrele sale culturale de la Paris.

Casa Rusă de Ştiinţă şi Cultură a fost vizată în noaptea de duminică spre luni de o "încărcătură incendiară" aruncată asupra sa, aceasta spărgându-se de clădire, fără a face victime, potrivit unei surse din cadrul poliţiei franceze.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...